Tilbake til skolen📚✏️

Da var høstferien over og mitt barnebarn skulle tilbake til skolen i går. Vi var mange som var spente på nettopp det. Vel, det ble ingen høydare for Jhonny. Han ble ikke utsatt for vold, men han fikk en voksen person som fotfulgte ham hele dagen for at det ikke skulle skje. Det var heller ikke gjort på noen diskret måte. Så det endte med at han ble så frustrert at han sto og sparket inn i en dør og nektet å gjøre det han skulle i timen. Jeg forstår ham godt. Han har jo ikke gjort noe galt, så hvorfor er det han som må fotfølges og skjønner ikke de voksne hvor stigmatiserende dette er? Robert fikk en lang mail fra skolen om dette og han svarte skolen bra og stilte seg solidarisk med sin sønn. Da dommen falt i Lilandssaken var det første Kjærvik sa til pressen: Nå må skoleverket ta tak i den eller de som mobber. De som mobbes har etter loven krav på å få gå i fred.

Tenk deg at du som voksen har blitt utsatt for vold på arbeidsplassen. Etter tre ukers sykemelding er du tilbake igjen. Du blir møtt av sjefen når du kommer på jobb og får tildelt et menneske som skal passe på deg og fotfølge deg hele dagen så ingen kan få utsatt deg for vold igjen. Hadde du godtatt det? Hvorfor forventer vi noe annet av barn enn voksne? Er ikke barn også mennensker? Det er noe fundamentalt galt med de holdningene vi har til barn i dag. Vi burde vite bedre på grunnlag av forskning og ikke minst dommer, men holdningene fra steinalderen lever i beste velgående. Barn må tåle mye mer enn voksne, det er sannheten i dagens samfunn. Selv om forskning viser noe helt annet, nemlig at barn trenger ekstra beskyttelse for å klare seg her i verden. Alt dette kommer til å bli tatt opp hos fylkesmannen i dag.

Det ble gjort forberedelser til dagens møte i går både i Roberts casa, Lilandsresidensen og hos Sørlandsadvokatene. Advokat Kjærvik savner barnets stemme oppe i dette. Vi har etterlyst det flere ganger. Nå får vi se hva som kommer ut av møtet i dag. Mitt barnebarns side er i alle fall godt forberedt og jeg håper vi kan komme frem til en fornuftig løsning i dag og at fylkesmannen fatter et enkeltvedtak til Barnets beste.

Gårsdagen bød på regn her i går, men ut på tur går det uansett.

Sommeren forsøker å klore seg fast.

Men må snart gi tapt for høsten.

Pandora blir åtte år neste helg og da er hun hos mamma. Derfor tok vi en liten feiring her i Lilandsresidensen i går.

Det var mange pakker.

Det var diskoskoene hun ble mest glad for❤️

Det ble middag til kvelds i går og da sto ovnsbakt laks med scampi på menyen.

En riktig god tirsdag ønskes dere alle🍁

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s