Når barnets egen klageinstans overkjører barnet☹️

I går morges var Robert og Jhonny innom for å hente en sjekkliste med de punkter de skulle huske å ta opp i samtalen med fylkesmannen. Jhonny var forespeilet å treffe en dame som han skulle fortelle det han hadde opplevd til. I alle saker jeg har hørt om etter det nye lovverket kom har det slik jeg har forstått det vært viktigst for klageinstansen å snakke med barnet først. Barnets subjektive opplevelse skal være viktigst. Det løpet saksbehandler foreslo torsdag hørstes rett og riktig ut. Derfor bestemte far og sønn seg for å vente med å koble inn Kjærvik slik vi hadde tenkt og slik bestemors magefølelse tilsa at vi skulle gjøre.

Da Robert og Jhonny kom til fylkeshuset ble de hentet av saksbehandler og Jhonnys lærer. Det var da Robert skjønte at noe var fryktlelig galt. Da de kom inn i rommet satt rektor og oppvekstsjefen der og maktbalansen var hinsides all fornuft. Det er sånn det fungerer med kjennskap og vennskap i forholdet mellom kommuner og klageinstansen. Sjarmerende og veltalende oppvekstsjefer overtaler saksbehandlere til å bli med på å kjøre deres løp, for de vil jo barn og foreldre så inderlig vel. Robert hadde mer enn nok med å holde maska for seg og sønnen og de andre durte i vei med sitt. De var skikkelig på tilbudssiden må vite. Oppvekstsjefen tilbød Robert hjelp fra både familiekontor og barnevern uten at saksbehandler reagerte. Vi som kommer fra Søgne vet jo at dette egentlig ikke er et smigrende tilbud, men at det bak oppvekstsjefen sjarm, egentlig foreligger en trussel. Kommuneadministrasjonens lille advarsel om at så langt, men ikke lenger. Gir du deg ikke nå så er det dette som skjer. Det kalles gjengjeldelse for varsling og det er slik varsling håndteres fra skrekkens rådhus. Det skjer igjen og igjen uten at flertallet av våre politikere bryr seg en dritt.

Selv om tiltakene så tilsynelatende bra ut er det ikke slik et møte med klageinstansen skal foregå. Robert og Jhonny ble fullstendig overkjørt og Jhonny ble naturlig nok kjempelei seg. For meg ble dette siste spiker i kista til fylkesmannen som klageinstans. Instansen står ikke på barnets side, instansen støtter et system som alle egentlig vet ikke fungerer, men som man likevel fortsetter å lappe på. Det er et skikkelig lappverk som ikke er velferdsstaten verdig. Jeg er veldig stolt av min sønn og hvordan han takler å møte sine traumer om igjen i det som nå skjer med sønnen. Det jeg er mest stolt av er hvordan han støtter sin sønn følelsesmessig gjennom dette som fortoner seg som et mareritt for begge. Midt oppe i denne galskapen er det godt å se hvor stor tillit mitt barnebarn har til sin far og hvilken støtte han får der. Pappa bortforklarer ikke eller bagatelliserer, for pappa har vært der selv. Pappa vet hva dette handler om. Det finnes ingen som støtter og forstår bedre enn pappa. Etter møte sendte Robert denne mailen til klageinstansen fra seg selv og sønnen:

Tenk at det finnes så lite kompetanse om mobbing og om barn som klageinstansen her så tydelig viste. Vi har vært utsatt for mange overgrep og overtramp fra offentlige etater de siste femten år. Dette overtrampet er det verste, nettopp fordi det kom fra det som liksom skal være barnets klageinstans. Igjen viste det seg at det som i realiteten styrer er kjennskap og vennskap. De voksne i systemet er mer opptatt av å beskytte seg selv fremfor barnet. Man gir hverandre ryggdekning og legitimerer at barnet er feil og vi voksne er rett. Mandag kopler vi inn advokat Kjærvik og vi er lei for at det ikke ble gjort torsdag for det hadde vi trengt. Vi lot oss lure enda en gang av fagre ord og fagre løfter som ikke var noe annet enn nettopp det.

Jeg holder på med modul 3 i traumeutdaningen denne uken og har to dager til av modulen. Etter endt dag i går dro vi ut og spiste og koste oss et par timer. Vi var på bankkjelleren og maten var nydelig. Jeg gikk for lam og pannacotta.

I går la vi ut Gjør Søgne greit t-skjorter for salg på vår fb- side. Vi har fått trykket opp nye. De som ønsker å kjøpe kan gå inn på fbsiden vår å bestille der.

Da er det bare å ønske folk en riktig god lørdag🌞

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s