Da kom fylkesmannen på banen💪👍

I går morges ringte Roberts saksbehandler hos fylkesmannen. Hun var tydelig på at denne saken var en hastesak og at Jhonny skulle tilbake på skolen mandag etter høstferien. Og at det var skolens oppgave å sette i gang strakstiltak og garantere at det var trygt å sende ham. Det er jo nøyaktig det vi har prøvd å få til de siste ukene. Hun skulle ringe rektor og oppvekstsjef med det samme og ringe Robert tilbake straks hun hadde snakket med dem. Etter å ha snakket med disse to ringte hun Robert. Rektor og oppvekstsjef skulle stille på møte hos klageinstansen klokken ni i dag for her var ingen tid å miste. Robert og Jhonny stiller i møte med fylkesmannen klokka ti. De skal ikke delta i møte mellom skole og fylkesmann. Dette mener jeg er riktig håndtering. Klageinstansen gjør det rette. Barnet har vært utsatt for vold i skolen og vold skal ikke konflikthåndteres.

Etter å ha snakket med Jhonny og Robert kommer fylkesmannen til å bestemme hvilke tiltak som skal igangsettes på skolen og skolen skal følge opp påleggene. Vi avventer derfor og ser om vi må kalle inn ekstern hjelp. Robert ba meg skrive en liste med punkter som han måtte ta opp, for det er lett å glemme når en sitter i møte. Denne saken har mange lag og det er mye å huske på. Nå håper jeg at klageinstansen gjør en solid jobb og holder Søgneskolen i et stramt grep over et langt tidsrom.

Etter endt dag på traumeutdanningen dro jeg t-skjorta over kjolen og tok bussen til Tangvall. Der møtte jeg resten av bestemorbanden og gikk for å delta på kommunestyremøtet. Vi kom midt under en utredning fra fylkeskommunen og vi så det var flere der som støttet varslerne. Selv om det ikke var saker direkte linket til varslersaken i går er det viktig at vi stiller. Vi fikk flere henvendelser om det og vi ser at de folkevalgte skjerper seg både i ordbruk og kroppsspråk. Oppvekstsjefen var også til stede hele møtet og det tenker jeg var perfekt timing. Både han og jeg visste hva som skulle skje dagen etter selv om ingenting ble sagt. Og teksten på t skjorten min bør ikke levne noen tvil om at han sitter med en stor del av ansvaret for å gjøre Søgne greit igjen. Og i Søgneskolen mangler det mye for at det skal skje.

Vi fikk også litt utilsiktet reklame i går. Eikeland fra FRP hadde et flammende innlegg på slutten av møtet i går. Og selv om betydningen av hans budskap var et stykke unna vår agenda klarte han å lire av seg setningen: å gjøre Søgne greit igjen hele tre ganger i løpet av innlegget. Noe som førte til at både politikere og administrasjon snudde seg mot oss og smilte hver gang dette ble sagt. Siste gang dro jeg litt i t-skjorta så alle skulle se budskapet vårt tydelig. Det blir mer og mer klart for oss at vår stille tilstedeværelse er mer merkbar enn noen av oss forstår. Så håper vi at det budskapet vi bringer med oss også trenger inn, men dette er jo en god start. Og budskapet vårt er klart :Gjør Søgne greit igjen og gjør det greit for alle.

Da gjenstår det bare å ønske dere som leser en riktig god fredag.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s