Mens vi venter på at skolen skal få fingeren ut.

Nå har det gått tre uker siden alarmen gikk hos oss og enda har ikke skolen klart å stable på plass tiltak som vil virke slik at det er trygt for ham å gå på skolen. Faktum er at det er rungende stille. Det virker nesten som de på skolen venter på at mitt barnebarn skal fortelle dem hvilke tiltak de skal iverksette. Hvis det er slik har ikke verden gått fremover siden 2003. Da har vi tvert i mot gått baklengs inn i fremtiden. Mobbing i skolen er barnas problem og de voksnes ansvar. Når handling uteblir blir det fort veldig komplisert og det er her problemet ligger. Man må handle umiddelbart på det man vet og det skjer altfor sjelden. Det er skolen som skal finne ut hvilke tiltak som trengs å iverksette dem. Her er både lovverk og mobbedommer tydelige.

I går ble det sendt ny mail til skolen med klar melding. Vårt barnebarn ønsker å komme tilbake til skolen og da må det være trygt. Det er det ikke nå. Vedlagt har rektor fått bekymringsmeldingen og klagen sendt fylkesmannen. Han får ikke veldig mye tid på seg før vi iverksetter neste skritt i saken. Hva det blir får de merke om de ikke nå får fingeren ut.

Heller ikke fylkesmannen har kommet på banen enda. Dette tar altfor lang tid og det er ikke tvil om at vi hadde tjent mye på å hatt en uavhengig klageinstans. Den ville handlet umiddelbart på barnets vegne. Det gjør ikke den klageinstansen vi har i dag. Det går for tregt og det skjer for lite. Vi kommer etterhvert til å kontakte vår kontakt i departementet om denne saken her også. Vi er i gang igjen med en ny generasjon med en ny rektor fra samme skole som forrige gang. Ingenting skjer denne gangen heller. De rette tiltak iverksettes ikke. Det er verre enn vi fryktet. Vi har fått mange signaler om det og sett det hos andre. Og selv Robert blir møtt på denne måten etter dommen. Det er skremmende og opprørende at man ikke har lært.

I går traff jeg en som ble mobbet av samme gjengen som Robert. Han vitnet for Robert under rettsaken. Han følger bloggen. Han sa: jeg forstår godt at dere ikke sender gutten på skolen. Alt er ved det samme sa han. De feier det under teppet akkurat som de alltid har gjort , akkurat som de gjør det oppe på rådhuset. Han har helt rett, alle følger eksempelets makt og makta sitter på rådhuset. Det er ikke rart folk gir opp og flytter barna til skoler utenfor bygda. Det er et godt alternativ til å flytte ut av bygda. Det er også en løsning mange velger. Helsa til barnet er tross alt viktigst. Nå er vi straks klare for en ny skoledag i Lilandsresidensen. Selv om Jhonny vil på skolen har han det bra her. Så bra at han egentlig bare ville fortsette å være her da pappa kom for å hente i går❤️

En super tirsdag ønskes alle.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s