Å prioritere rett👍

Da er mitt nye liv som lærer begynt. Takk og lov at jeg har god trening med lekser og oppfølging av barn, ungdom og voksne på skole og i studentarbeid. Siden jeg satt meg på skolebenken på ny, relativt sent i livet, har mine sønner oppgradert meg til familiens utdanningsminister. Alt som har med skoler, studier, mobbing med mere faller inn under mitt departement. Da ringer de mamma. Handler det derimot om tekniske ting, ringer de faren, ingeniøren, for det er hans departement. Vi har flere ulike departementer hver og noen overlapper. Sånn skal team settes sammen for å fungere bra.

I mitt nye virke får jeg bruk for det jeg har lært nå. Pandora syntes det var blodig urettferdig at Jhonny kunne ha skole her hos oss mens hun skulle på skolen. Jeg sa det var tvert om, at det var urettferdig at Jhonny ikke kunne gå på skolen, men måtte ha skole hos oss. Vi inngikk kompromiss om å vente med å bake til hun kom og at hun skulle få bli hentet tidlig.

Jhonny og jeg satte i gang med matte og så engelsk. Bestefar bestilte time hos frisør mens vi jobbet med fag. Jeg oppdaget at Jhonny hadde en flott håndskrift i motsetning til faren som skriver som en doktor. Hos frisøren tok Jhonny selv regi og fortalte akkurat hvordan han skulle ha det. De skravlet om alt og ingenting og han er veldig god på smalltalk. Jeg tok en tur på Nille imens og kjøpte litt påfyll til pennalet og noe til Pandora.

Etter lunsj gikk turen rundt Kvernhus hvor vi stakk innom Steinalderboplassen.

Neste gang må vi ta med noe å grave med for hqn fikk veldig lyst til å grave og forske litt på hva som befinner seg under jorda.

På vei rundt snakket vi om hva slags trær vi så og sånne naturfaggreier.

Jeg lærte ham å skjene flate steiner på vannet og det syns han var kjempegøy og tok det med en gang.

Jhonny fant dette prakteksemplaret av en fluesopp.

Det er utrolig høyt vann rundt løypa så det blir fint med et par sommerdager nå.

Vi studerte skilt og snakket om hva de betød. Når han ble sliten tok han bare en pause om det så var midt i en bakke.

Da vi kom hjem tok vi en pause til Pandora kom. Hun ble glad for litt hobbysaker.

Så var det tid for å bake glutenfri sjokoladekake. Vi var innom på butikken og kjøpte litt ekstra pynt etter å ha vært hos frisøren.

Jhonny fikk laget en ønskeliste til jul, Pandora er i gang for lengst. Bestemor liker å ha god tid på seg. Vi lagde middag og dekket på til Robert kom hjem. Etter middag sendte vi bekymringsmelding til fylkesmannen med kopi til rektor og barneombudet. Pandora ville at de skulle overnatte, men da sa jeg nei. Skolen var over for i dag og de kommer på overnatting på lørdag.

Takk til dere som har tipset på inbox om hjemmeundervisning og gitt gode råd som kom godt med. Jeg tror jammen meg vi skal fikse ut av dette her og. Min gamle mor pleide å si at man vokser med oppgaven.

Jeg har også hatt tre henvendelser om mobbesaker i løpet av den siste uken. To er mobbesaker som pågår og jeg har gitt råd og veiledning om hvordan de skal begynne å nøste opp og til å fortsette å nøste opp. Den tredje handlet om et erstatningssøksmål som skal opp for retten. Det hender stadig oftere at foreldre som skal igjennom dette tar kontakt for råd og støtte. Det gjaldt også denne familien. Jeg ga dem en smørbrødliste med gode råd for dette er noe av det tøffeste livet har å tilby. Det finnes imidlertid hjelp og støtte blant annet i foreldrenettverket. Jeg har laget en chattegruppe for mor bestående av meg selv og to fra styret i FMM. Styret går normalt ikke inn i enkeltsaker, men vi gjør et hederlig unntak for de som skal gjennom rettsaker. Vi trenger disse dommene for å få gjennomført helt nødvendige holdningsendringer i forhold til hvordan vi tenker om barn og hva de skal tåle.

Nå må jeg gjøre meg klar for en ny skoledag.

God tirsdag folkens👍

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s