Endelig helg👍

Endelig er det helg etter det som for min famile må kalles å ha vært en helvetesuke. Det satt godt i magen da jeg våknet. Jeg kjente hvordan det strammet til og jeg kjente den hersens kvalmen som satt der. Det ble en enkel liten frokost, for noe måtte ned i magen så hodey skulle virke. Etter frisørbesøk hvor jeg fikk en skikkelig hårkur og fikk klippet bort en del som frisøren min kalte ren stålull, var jeg klar. Det har vært en tøff sommer for håret, men det lever jeg godt med.

Etter frisørbesøket kom Robert hjem til meg etter å ha vært på jobb på praksisplassen. Han hadde fått fri resten av dagen til å ordne dette. Vi var enig om at dette ikke var noe vi gledet oss til. Vi var også enige om at dette var et viktig møte. Da vi kom på skolen traff vi Jhonny i gangen og fikk hilst på ham for det var friminutt. Vi ble møtt av fungerende rektor og avdelingsleder. Vi brukte tiden godt. Jeg fikk inntrykk av at det nok ikke bare var oss som hadde gruet oss for dette møtet, uten at det ble sagt noe om det. Vi ble underrettet om hvilke undersøkelser som var gjort og hva de planla å gjøre videre. Vi la frem våre opplevelser og tanker om det som hadde skjedd og det som måtte gjøres for å opprette ro og orden, skape trygghet og hva som kunne forebygge nye krenkelser. I etterkant av møtet, vil det bli gjennomført ytterligere undersøkelser. Det vil bli gjennomført flere stoppsamtaler med barn og foreldre. Det ble også skissert flere nødvendige tiltak spesielt tilpasset denne saken. Det vil også bli leid inn et team for å observere hva som skjer og hvem som sitter på toppen av et hierarki. Vi tok også opp at om det hadde vært liknende episoder, men med andre involverte at dette burde ses på i en sammenheng. Vi ba om å få et referat fra møtet som vi kunne kjenne oss igjen i.

I mange saker hvor jeg har deltatt på møter har det kommet referater hvor ingenting henger på greip. En gang underkjente jeg et referat som utelukkende gikk på feil hos barnet. Da satte jeg meg ned og skrev alt om igjen. Der ble skolens ansvar påpekt og jeg fikk sagt klart i fra om at det ikke var noe feil med barnet. Barnet reagerte helt naturlig på det som det ble utsatt for. Den gangen sendte jeg det i retur og ba om at alle som hadde deltatt på møte skulle ha en kopi også jeg så jeg så at det ble videresendt.

Vi tok også opp en annen mobbesak fra skolen som jeg fikk på bordet mitt forrige uke. En sak jeg hadde tenkt å gå inn i om man ikke nå gjennomførte stoppsamtaler der. Det stopper alltid opp på handling og stoppsamtaler er første bud. På grunn av taushetsplikten kunne de ikke si stort, men det var bevegelse i den saken nå. Det er bra sa jeg, for ellers måtte jeg gått inn der. Jeg gir gjerne foreldre råd og veiledning, men kvier for å gå inn fordi det fort blir fulltidsjobb. Selv om det «bare» er en mobbesak. Så omfattende og altoppslukende er det å ha et barn som utsettes for mobbing og senskader. De færreste forstår det før de selv er der. I alle fall skulle jeg slippe å gå inn i den saken for den ble håndtert nå. Jeg kommer uansett til å følge den fra sidelinjen. Nå blir det laget en aktivitetsplan som er klar neste uke. Robert og avdelingsleder holder kontakt hele veien. Og vi har avtalt tid for evaluering. Hvis alt dette følges opp tror jeg dette kommer til å ordne seg. Vi sa klart i fra at vi nå holdt på å få hodet over vannet etter femten år og at vi ikke var instilt på nye runder nå. Jeg avsluttet med å gi dem ros for måten de hadde håndtert tidligere utfordringer i andre sammenhenger på. Og sa at om de var like mye på nå som de hadde vært i andre saker så hadde jeg troen på en løsning til beste for alle.

På vei ut traff vi Jhonny i gangen. Han var ferdig for dagen og han fikk tilbud om å bli med å lunsje på Frk. Lyng og det ville han. Robert og jeg kjente plutselig at vi var skrubbsultne. Vi fant ut vi fikk høre med Pandora også, hun var på SFO. Robert og Jhonny gikk inn i rommet og hørte om hun ville være med. Hun ville ikke det, men da jeg stakk hodet inn i rommet endret hun planer. Bestemooor ropte hun og kom løpende mot meg, hoppet opp og hang seg rundt halsen min og låste bena på ryggen min. Jeg hadde unge overalt og fikk en klem som bare varte og varte. Barnebarn er virkelig litt av en velsignelse.

På Frk. Lyng traff vi niese Heidi og Kasper som var på helgebesøk fra Danmark. Vi hadde ikke sett dem siden vi besøkte dem i Ålborg i sommer. Det var så koselig å treffe dem. De ventet på venner de skulle lunsje med. Robert og jeg fikk mat.

Mens vi spiste evaluerte vi møtet og var fornøyd så langt. Vi diskuterete også hvor viktig det er med åpenhet rundt dette tema og hvor anneredes det var nå kontra 2003. Robert er glad for at jeg blogger om det og måten det gjøres på. Vi forteller nok, men slett ikke alt. Han sier :jeg forteller jo selv mye mer når vi to har foredrag. Skal vi knuse skammen og tabuet rundt mobbing er det åpenhet som er veien. De som har opplevd det selv kjenner seg igjen og er glade for at vi snakker høyt om det. De som aldri har opplevd det selv får en liten anelse om hva det vil si å være en mobbeutsatt famile og å være en famile som lever med senskader etter mobbing. Vi vil også gjerne formidle om at det går an å leve godt selv med senskader, sår og arr.

Da jeg kom hjem bare flana jeg ut i sofaen som ånden i en fillehaug. Fullstendig tom. Jeg hadde to samtaler med Per Svein i går. Han går litt rundt seg selv der ute på sånne dager. Men han kan ikke velge når han vil være hjemme og det er dette livet vi har valgt. Jeg rakk akkurat å komme hjem i det styrtregnet satte i gang. Jeg bor på en topp, men for min bror i Suldalen på Grimsiden av byen var det annerledes. På facebook la han ut en video om at det nå var på tide å flytte bilen.

Selv var jeg så sliten at bare tanken på å måtte flytte en bil holdt i lange baner. Før jeg la meg stoppet regnet, men kom tilbake i natt.

Jeg ønsker alle en super lørdag🌞selv har jeg bare en ting på tapetet denne helgen og det er å ramle tilbake i kroppen min igjen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s