Et liv med lappetepper🌈

For et drøyt år siden begynte jeg å strikke lappetepper. At det ble flere enn et var ganske så tilfeldig. Historien fortalte jeg på facebook i fjor, men den har fortsatt å utvikle seg så jeg deler teksten i bloggen i dag.

Roberts lappeteppe❤️

Jeg vet ikke om du husker det Robert? For tretten, fjorten år siden ønsket du deg et lappeteppe i rødt og svart. Jeg begynte friskt og jeg hadde nokså raskt en pose full av røde og svarte lapper. Jeg vet ikke hva som skjedde, men livet tok tak i oss, og det ble liggende der. Jeg gikk forbi og tok tak i posen mange ganger, men tenkte : senere, jeg tar det senere.

Så gikk årene og jeg tenkte: det var sånn det gikk. I sommer tenkte jeg : det var da forbaska au, all den jobben. Siden jeg pleier å avslutte alle prosjekter jeg begynner på tenkte jeg: nei så gu, han skal få teppe. Så tok jeg det garnet jeg hadde igjen og strikket flere lapper. Det ble litt prøving og feiling siden jeg ikke hadde brukt mønster, men strikket på gefylen. Ikke visste jeg hva slags pinnestørrelse jeg hadde brukt eller hvor mange masker jeg hadde lagt opp, men jeg ordnet det på mitt vis.

Jeg tenkte så: hvor i himmelens navn har jeg kjøpt dette garnet, i tilfelle jeg trenger mer? Takk og lov for google, der fant jeg det om det skulle være nødvendig. Og om det skulle vise seg å være litt forskjell på fargene ville jo det bare gjøre teppet mer spesielt. Så du får si i fra om du trenger flere lapper, eller et større teppe, for det lar seg ordne.

Deretter sydde jeg sammen lappene, og da jeg sydde sammen to store deler måtte jeg ha blingsa for plutselig hadde jeg to sider med en vrang og en rett del. Det var bare å rekke opp hele driten å begynne på nytt for å sy delene sammen igjen. Nå er den ene siden rett og den andre siden vrang. Nå er puslespillet satt sammen og klart til bruk. Varmt og godt er det i alle fall. Jeg vet ikke om dette er farger du ville ha valgt i dag, men du får et teppe som et symbol på ditt eget liv.

Selv om alt er i tusen biter, kan du plukke med deg de bitene du vil ha med deg videre i livet og sy dem sammen igjen. Du kan lage nye biter og føye dem til. Og etter som årene går vil det bli flere biter som kan fylles inn i ditt livs lappeteppe. Nå er teppet helt igjen. Jeg har jobbet på spreng mens du og ungene har vært på ferie for å få teppet ferdig. Teppet kan hentes i Lilandsresidensen når det passer.

Dette ble starten på et år med lappetepper for meg. Robert hadde glemt alt om både teppet og fargevalg. Teppet har blitt flittig brukt av alle i casa Roberto, både mennesker og dyr. For meg ble det starten på mange lappetepper. Først ut var Jhonny som fikk et hav og himmelteppe i blåfarger og litt grønt. Pandora fikk et karibisk teppe i sukkertøysfarger og lille My fikk et regnbueteppe. Dobbeltsenga vår fikk et teppe i alle regnbuens farger. Nå holder jeg på med et enkelt resteteppe til det lille soverommet på hytta og jeg planlegger flere. Alt dette fordi Robert for mange år siden ønsket seg et enkelt lappeteppe i rødt og svart.

Jeg ønsker alle en fargerik mandag🌞

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s