Alfsbu🏡

Fredag tok vi turen til hytta i håp om å få tettet tilbygget ferdig. Per Ove hadde tilbudt seg å bli med å hjelpe. Jeg skulle rydde, vaske og klargjøre hytta før jakta. Hytta ligger i jaktområdet Per Svein overtok etter sin far. I dette området har svigermor Alfhild og Svigerfar Sigurd Alf trasket milevis i ferier og i helger. Derfor oppkalte vi hytta etter dem, Alfsbu❤️

Vi var oppe med småfuglene og dro fra Tangvall klokka sju.

Hytta ligger på Nesjen, helt øverst i Kvinesdalen. Vi tok båten inn, som jo er det greieste på sommeren. Dammen er tappet ned mye, men har vært tappet ned i alle fall ti meter til tidligere i sommer. Dette på grunn av arbeid som har blitt og blir utført.

Det er en fin liten tur inn til hytta.

De to Perane hev seg rett i arbeid. Hytta fløt av verktøy i hvert eneste rom da jeg kom inn. Det første jeg gjorde var å samle det sammen på trammen og få det inn i tilbygget, lett tilgjengelig når man skal bruke det. Deretter var det tid for lunsj.

I tolvtiden var det dags for lunsj. Anki hadde vært innom med noe laks og ramsløkmajones på onsdagen. Dette var noe Bjørn Tommy og hun mente vi måtte prøve. I tillegg hadde jeg med en kjøttdeigpai og eggerøre laget dagen før. Røykelaksen var den jeg likte best og den var veldig fin og myk i konsistensen. Jeg likte den andre godt også og majonesen. Så takk til team Nøstvold for god mat👍

Vi har mange minner etter mine svigerforeldre i hytta, men det er ikke noe mausoleum, men et hyggelig sted å være. Vi er ikke ferdig med alt enda, men det kommer etterhvert.

Svigerfar sine staver i ei patronhylse og en gammel sekk.

Per Sveins første lakksko som han var så kry av at han sov med dem på henger over svigermors første ransel.

Svigermors rosemaling sammen med to gamle bærplukkere klare til benyttelse.

Den gamle kommoden fra Steinulstøl hentet Per Svein på ski og pulk en vinterdag. Et heljelig strev forsto jeg. Den er bevart i orginalfargen.

Her er det ok å være når man er på jakt, men også ellers.

Fin beliggenhet har den også.

Foreløpig er det sengeplass til fem og når vi får orden på hemsen blir det enda flere. Hytta er ikke stor, men rommer mange.

Endelig kom bryllupsgaven fra mine faddere til heder og verdighet. Min grandonkel og grandtante har laget dette sammen.

Master bedrom😊

Svigermor rosemalte vuggen som Per Svein vant i sin barndom, men fikk aldri rosemalt den ene siden og bare tegnet opp den andre. Alle gutta har sovet i denne i tillegg til noen kusiner og fettere. Per Svein sørget for å bevare det viktigste som nå har fått hedersplass i gangen på hytta.

Her en min yndlingsleseplass.

De to Perane fikk gjort mye arbeid. De ble ikke helt ferdige for det er alltid mer pirk enn man tror.

De sto på som helter til klokka bikka over sju på kvelden.

Så pakka vi sammen alt og fikk med oss en haug med søppel nedover også. Hytta er i alle fall klar for jakta selv om det må jobbes litt mer utover høsten med å få den tett.

En flott mandag ønskes alle. Her har vi høststorm og regn i dag💦

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s