En hurramegrundtdag.

Dagen startet med formannskapsmøte i kommunestyresalen sammen med folk fra Gjør Søgne greit igjen. Pressen var også hjertelig til stede. Journalister fra Budstikka, NRK og Fædrelandsvennen hadde møtt opp. Fædrelandsvennen hadde fått med seg fra Budstikka at varaordfører hadde dratt mobbekortet mot oss som i flere år har stått fremst i køen for å bekjempe mobbing og trakassering av barn i skolen og voksne på deres arbeidsplasser. Vi sa ja til å bli intervjuet og avfotografert. Vi hadde med oss papirutgaven av Budstikka som vi hentet fra postkassen på vei til Tangvall. Der var det over en helside om vårt engasjement.

Selv skrev jeg i går et blogginnlegg om hvordan jeg reagerte på uttalelsene fra enkelte politikere i artikkelen. Dette medførte en del henvedendelser på telefon og meldinger om at dette burde gjøres om til et leserinnlegg og sendes avisen. Resten av gjengen i Gjør Søgne greit igjen var helt enig. Etter møtet bestemte vi oss for å ta en kaffe på Farmors kjøkken. På de få meterne over dit ble vi stoppet av folk som hadde lest dagens Budstikke og som selv hadde opplevd urett fra vår kommuneadministrasjon. Det ble også bestilt t-skjorter før vi klarte å rive oss løs for å få i oss litt kaffe og te. I løpet av dagen kom det flere bestillinger på t-skjorter. Vi har nå solgt ut første opplag og tar i mot bestillinger før nytt opplag går i trykken. Dette vil det bli nærmere opplyst om på våre facebooksider.

Etter å ha kommet oss hjem fikk jeg skrevet om blogginnlegget til leserinnlegg og sendt til Fædrelandsvennen og til Budstikka. Deretter tok jeg en tur rundt vannet for å lufte vettet. Da kom meldingen om at Fædrelandsvennen hadde lagt ut artikkelen om intervjuet og før jeg visste ordet av det lå leserinnlegget mitt på nettavisen til begge aviser.

Denne uken har det vært skolestart og meldingene om mobbing i skolen strømmer inn. Både fra min egen kommune, mitt hjemfylke og resten av landet. Jeg gir dem råd og sender dem videre til fylkesmannen og til Kjersti, en av juristene hos barneombudet. Det positive med den nye mobbeloven er at man kan ta kontakt med fylkesmannen direkte. Alle henvendelser til nå er gamle saker hvor man enda ikke har fått tiltak. Etter det jeg har erfart de tre første dagene tror jeg det blir ny rekord i i henvendelser til fylkesmannen i Agder og Barneombudet dette skoleåret. Alle barn/unge og foreldre kan ta kontakt direkte med barneombudet for hjelp. Jeg sender alltid mailadressen til kjersti.botnan.larsen@barneombudet.no. Kjersti er en av juristene hos barneombudet som jobber med mobbesaker. Kjersti har vært til stor hjelp for mange i saker jeg har sendt videre til Barneombudet. Barneombudet ønsker å komme i kontakt med flere mobbeutsatte ungdommer og ungdommer som lever med senskader etter mobbing.

Nå håper jeg at denne dagen blit litt roligere enn dagene tidligere denne uken👍

En flott torsdag ønskes alle❤️

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s