Here we go again💪

Da gjør vi oss klar for høstens første formannskap. Det har vært interresant å lese politikernes reaksjon på vår fredelige demonstrasjon i våres. Det mest interresante var å lese kommentarene fra de to som ikke likte at vi var der. Hvordan kan man la seg provosere av at noen ønsker at alle som bor i bygda skal ha det greit? Man må ha dårlig samvittighet for kanskje å ha vært med å bidra til at skuta har dreid i feil retning for ikke å tåle vår utøvelse av demokrati?

Til og med kommunesammenslåing dro en av de inn i svaret sitt. Vel dette handler overhodet ikke om det. I Gjør Søgne greit igjen finner du både de som er for og de som er i mot kommunesammenslåing. Men alle er vi enige om at man må følge lover og regler der oppe på rådhuset og at lovbrudd må få konsekvenser for de som til stadighet bryter den. Vi er også enig om at man kan være saklig uenig uten å gå i strupen på hverandre verbalt, gå til personangrep, snakke drit bak ryggen på folk og spre rykter. De som leder kommunen vår enten det er adminstrasjon eller politikere skal gå foran som gode eksempler. Ikke alle gjør det og det blir ikke slått ned på.

Varaordføreren sier vi må respektere demokratiet, men gjør han det selv og hva er egentlig demokrati? Demokrati betyr folkestyre og vi har et indirekte demokrati som betyr at vi velger folk til å representere oss. Når disse så ikke følger de demokratiske prinsipper selv er det lov å si i fra. Det er en del av det demokratiet vi må verne om. Det kalles direkte påvirkning det vi holder på med. Det er en viktig del av demokratiet på lik linje med demonstrasjoner og fakkeltog. Det kjennetegner et fritt land. Den frie uavhengige presse likså og selvsagt ytringsfriheten.

Rettsstaten Norge bygger på de Norske lover, det er selve grunnmuren. Det er en selvfølge at disse følges og at det får konsekvenser når disse brytes. Dette for å sikre demokratiet. Vår administrasjon har brutt lovverket jevnt og trutt de siste årene uten at det får konsekvenser for ledelsen. Resultatet er at vi får stadig nye lovbrudd og mobbing og trakasseringen fortsetter. Varaordføreren sier vi lever i et demokrati så vi må godta flertallsbeslutninger. Tror han på dette selv? Har alltid flertallet rett og har han lært hvor farlig gruppetenkning er? Flertallet har ikke rett når de stemmer i mot rettstatens eget lovverk og ingen kritiske røster sier i fra. Vi velger nå å være en kritisk røst og for de som har noe å skjule blir nok kanskje det litt i overkant. Når flertallet stemmer slik de gjør tillater de alle disse lovbruddene og vi får et teknokrati eller det vi på godt norsk kaller rådmannsvelde. Det er noe helt annet enn demokrati og er det dette vi vil ha?

Til slutt drar varaordfører mobbekortet, det er det man gjør når man går tom for argumenter. Dette er mobbing.

Han har rett i at det er et ujevnt styrkeforhold, men det er han som sitter med makta ikke vi. Derfor kan han heller ikke påberobe seg at vi mobber han der vi sitter ringside og følger med. Dette er det minste en politiker med lang fartstid må tåle. Vi kommer til å fortsette uansett. Vi ser nemlig selv at det hjelper, tonen dem i mellom, blikkene og kroppsspråket er blitt bedre. Vi får rapporter fra flere hold om at det hjelper. Derfor fortsetter vi så lenge det er nødvendig. De som varsler om mobbing og kritikkverdige forhold betaler en høy pris for å gjøre det og de fortjener og trenger vår støtte. Det er de som til sist gjør verden til et bedre sted for oss alle.

Da gjenstår det bare å ønske alle en riktig god onsdag.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s