Elisabeth❤️

I går var vi som vanlig på Frk. Lyng og det var også Robert og Jhonny. De var veldig fornøyd med at Jhonny hadde fått postkort fra sin nye lærer Elisabeth. Han ble ønsket velkommen i hennes klasse. Og Robert spøkte med at nå fikk han enda en Elisabeth inn i livet sitt. Robert har nå tre blad Elisabeth i sitt liv. Det er tre viktige damer i min sønns liv. Den første kom inn i hans liv for fire år siden og er ansatt i Søgne kommune. Jeg kaller henne bare strukturdama til Robert og hun har vært og er en viktig brikke i hans liv. Hun kommer på besøk jevnlig. Da han fikk student med støtte på UIA kom en ny Elisabeth inn i hans liv. Hun har vært en kjempestøtte i studiet og kommer til å holde han i ørene til han blir ferdig neste vår. Og nå kommer det en ny og viktig person inn i livet hans. Elisabeth som blir Jhonnys klasseforstander fra i morgen.

Selv har jeg bare en Elisabeth i mitt liv. Hun bor på Haukeli og jeg kaller henne min favorittbonde. Vi ses ikke så ofte, mesteparten av vår kontakt går via facebook. Jeg traff Elisabeth da jeg begynte på husmorskolen i 1980. Det finnes jo ikke noe som heter husmorskole lenger, det gjorde det forsåvidt ikke da heller, men det hang igjen fra gammelt av. Vi to var de yngste i klassen og vi fant hverandre fort.

Jeg hadde akkurat kommet hjem fra Frk.Lyng i går da jeg ble tagget i denne statusen. Da var det bare å få orden på seg selv å komme seg opp igjen. Det var to år siden sist vi traff hverandre. Da var vi på kjoleshopping i byen med påfølgende lunsj sammen med Tove.

Tilbake til husmorskolen som mer kan minne om en slags folkehøyskole med karakterer. Vi var ikke så mange, tror bare vi var 16 stykker og de fleste bodde på internatet. De kom fra Arendal, Birkeland, Lillesand, Søgne, Haukeli og fra hele Setesdalen. Vi var bare jenter og fikk et fantastisk skoleår og ei spennende ungdomstid.

Fra første dag på internatet med innflytting.

Elisabeth i farten før dans på lokalet.

Elisabeth og jeg trivdes så godt sammen at vi søkte på handelsskole sammen året etter og flyttet til Sandeid for å gå på Ølen videregående skole avdeling Sandeid. Begge hadde planlagt handelskole først, men begge havnet vi på husmorskole i stedet av ulike årsaker.

På husmorskolen lærte vi utrolig mye nyttig som vi har fått god bruk for siden. Vi lærte å lage mat fra bunnen, partere kjøtt å bruke alle deler også hjernen. Vi lærte å filetere fisk og å like fisk. Vi lærte å bake, sy, tegne, male, vask og stell av tekstiler og mye mer. Det eneste vi på den tiden ikke skjønte vitsen med og som vi ikke har fått bruk for var kunsthistorie. Vi var så absolutt ikke på den planeten.

Vi lærte også her ting vi fikk bruk for siden, men dette året var det nok fritiden som fenger oss mest. Vi bodde i en leilighet i storbonden Stuhaugens nybygde hus. Et hus som ble bygget for å oppnå skattemessige fordeler, uten at vi skjønte noe særlig av det. Vi delte leiligheten med Linda Medalen fra Stavanger. Hun gikk på idrettslinja, mens Elisabeth og jeg gikk i samme klasse på handelsskolen. Linda var stort sett hjemme i helgene fordi hun spilte fotball for damelaget til Viking. Elisabeth og jeg var derimot svært sosiale i helgene og på fritiden og ble kjent med veldig mange. Vi hadde to fantastiske ungdomsår sammen først i Valle og så på Vestlandet. Disse årene tenker jeg tilbake på som den beste ungdomstiden i mitt liv.

Elisabeth og jeg på soverommet vi delte hos Stuhaugen. For å komme til huset måtte vi gå gjennom en innhegning full av kyr. Det var litt nifst i starten for det var langt å gå opp til huset og det var mange kyr. Linda var livredd, men hun hadde motorsykkel så hun reddet seg med den. En morgen vi våknet kom Linda løpende inn igjen for det var kyr overalt utenfor og motorsykkelen hennes var veltet. Elisabeth reddet situasjonen ved å gå ut og få unna kyrne så Linda kunne få sykkelen på rett kjøl å komme seg av sted på skolen. Mon tro om det var disse kyrne som gjorde at Elisabeth i voksen alder ble bonde?

Her får Elisabeth og jeg besøk fra Søgne ei helg før vi slutter på skolen. Her kommer Elisabeth og jeg rett fra dans med Mods.

Da skoleåret var over skiltes våre veier. Jeg begynte på kokkskolen og ble kokk, Elisabeth begynte å jobbe i banken på Hovden. Vi var i de yrkene i mange år. Før Elisabeth ble bonde og jeg tok en bachelor i sosialt arbeid og en master i offentlig politikk og ledelse. Vi har truffet hverandre med ujevne mellomrom i årene etter, som nå har blitt 38 år. Det gjør ingenting om vi ikke ses så ofte for vi bare fortsetter samtalen der den slapp. Vi scanner hverandre med et blikk og leser hverandre som ei åpen bok uten å ha sagt et ord. Vi heier på hverandre og vi støtter hverandre. I går fortalte Elisabeth at hun skulle tilbake på skolenbenken å ta agronomen på deltid over to år. Da sa jeg bare så fantastisk, dette blir så gøy. Hun var litt mer tvilende, det ville bli mye jobb, også måtte hun lære seg å lære igjen og så var hun så treg i hue. Nei vet du hva sa jeg du er ikke treg i hue, tvert i mot er hun en av de kjappeste i hue som jeg kjenner. Det blir jobb, men hun kommer til å elske det, det bare vet jeg. Hun er like opptatt av dyrevelferd som jeg er av barns rettssikkerhet.

Vi deler mange verdier, blant annet familieverdier. Vi har begge vært gift med samme mann en mannsalder og har til sammen fem sønner og fem barnebarn. Og familien vår er det viktigste vi har. Hun er rett frem, direkte, ærlig og klin sprø. I alle fall slik jeg kjenner henne og det er det som betyr noe for meg. Vi støtter og heier på hverandre og jeg skal heie henne i mål på agronomstudiet. Det var så gøy å få snakket og klemt litt på henne i går. Jeg håper det ikke blir så lenge til vi treffes og oppdateres igjen for jeg er veldig glad for at jeg også har en Elisabeth i mitt liv❤️

En god søndag ønskes alle der ute🌞

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s