Sommerdager

Sommeren bare flyr avsted og dagene går nærmest over i hverandre. Vinduer og dører står på vid vegg hele døgnet i sterk kontrast til årene før. For to år siden på denne dag fikk jeg overrakt et par nye ullsokker fra Tove for å overleve utendørs.

Året før der stakk vi på en tidagers-tur til Montenegro for å ha litt sol på og i kroppen og sjela før vinteren satte sitt preg på både oss og landsdelen. I fjor hadde vi fjorten dager på Rhodos for opptining på denne tid. I år valgte vi å holde oss på Sørlandet.

I sommer får vi orden på ting så vi kan starte skole/studie/arbeidsåret med blanke ark. I sommer fikk Daniel astmaanfall igjen etter å ha vært medisinfri siden han var halvannet år. På barneskolen fikk han allergi for to middsorter og timotei og gikk på medisiner et par år før han igjen ble nesten symptomfri. De siste årene har allergien kommet mer tilbake og selv har han ment han også er allergisk for katt og han har alltid vært det. Etter et lite hyggelig astmaanfall, hvor heldigvis en av de som var til stede hadde åpningsmedisiner hjemme, som han hentet øyeblikkelig, gikk det heldigvis bra. Daniel kjørte på med tre doser da han først fikk tak i medisin. Litt mye, men i nødens stund er det best å ta godt i. Hadde han ikke fått medisin måtte de sendt ham inn med ambulanse til legevakta, noe han helst ville slippe. Allikevel ble det legevakta. Det var ingen vei utenom og der skrev de ut ventolin og ga beskjed om at han måtte komme seg til fastlegen.

I løpet av åtte dager var han hos legen to ganger. Første gang tok han blodprøver som igjen ble sendt for allergisjekk og han måtte blåse i PEF- måler for å sjekke ut lungekapasiteten. Resultatet var dårligere lungekapasitet enn det man skulle forvente. Han fikk også klar beskjed om at han alltid måtte ha med seg ventolinen. Åtte dager etter var prøvene klare. Allergitesten viste det samme som sist to middtyper og timotei og nå slo det også ut på katt. Heldigvis var han ikke allergisk for flere gresstyper, men det finnes mye timotei rundt omkring. Han var heller ikke allergisk for bjørk eller burot og det er vi takknemlig for. Han tok ny PEF måling først uten og så etter å ha tatt ventolin. Det viste en tydelig forskjell. Dermed ble astmadiagnosen satt igjen og han begynte på flutide som er betennelsesdempende og skal gå på dette forebyggende to ganger til dagen. Merker han at han blir dårlig dobler han dosen.

I stedet for å ergre oss over at astmaen og allergien er tilbake for fullt, gleder vi oss over alle årene astmaen har holdt seg borte. Allergimedisin har han vært tilbake på de siste par årene, men i år var ikke det nok. Da gleder vi oss over at det finnes så fantastisk mye bra medisin. Medisin som har gjort ham frisk før og kan gjøre det igjen. Så kan han når allergien er under kontroll begynne å tenke på og etterhvert vurdere om vaksinasjon kan være aktuelt. Nå er i alle fall alt under kontroll og det gleder vi oss over.

Ellers vil jeg komme med en bokanbefaling av en bok jeg nettopp har lest. Boken ble gitt ut første gang i 1943, men er like aktuell den dag i dag. Det er en perle av en bok med et språk som er så billedlig at det popper opp bilder i hodet som en film mens man leser. Les den sent og nyt den. Den tar opp tabuer som også er aktuelle i dag. Jeg kjøpte den på mammutsalget i fjor og det var et godt kjøp.

Nå er jeg i gang med litt krim igjen og dette er åttende boken jeg leser om advokat Foyn. Her tas opp dagsaktuelle tema så det er også tid for ettertanke. Det er samtidig lettbent underholdnig da denne advokaten er utstyrt med mye humor og en solid dose selvinroni. Jeg kjøpte tolv bøker i pocketversjon på coopen for 199 for tre. Per Svein og jeg har hatt med oss disse bøkene på reiser rundt omkring, for bøker har vi alltid med på tur.

På lørdag dro Daniel og Robert på dagstur med tilhenger for å hente høy til Daniel og Benedictes tre kaniner. De dro til Sandnes og kom hjem med et års forbruk. De dro grytidlig på morgenen , derfor overnattet Jhonny hos meg og ble med på Frk. Lyng.

Jhonny syklet og jeg gikk.

På fredag havnet vi i Gjør Søgne greit igjen som ukeskryss. Jeg har klippet det ut så får jeg løse det siden😜

Vi har jo åpenbart fått markert oss siden vi nå også finnes i kryssord.

Ellers holder Tove, Elin og jeg på å legge siste hånd på planleggingen av turen til Kirkenes i august. Det gleder vi oss innmari til.

Bloggen blir selvfølgelig med på tur.

Enn så lenge ønsker jeg alle en super mandag🌞

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s