Sommeren som bare varer og varer🌞

Denne sommeren slår stadig nye sommerrekorder og aldri har vi opplevd maken. Det kommer neppe til å skje igjen i min levetid. Nå har vi hatt mange somre etter hverandre som har regnet og blåst bort her på Sørlandet. Varme sommerkvelder har vi måtte reise til Syden for å få. Vi har kledd oss i vindjakker og ullsokker og sittet ute i ren trass for nå er det da vitterlig sommer. Dette året har vi hatt sommer sammenhengende siden begynnelsen av mai.

Medaljen har en bakside og den treffer hardt for de av oss som rammes. Det er og blir stor mangel på for til dyrene og bøndene må slakte ned buskapen, og for de som rammes er det ikke mindre enn en tragedie. En annen ting er skogbrannfaren og de mange skogbrannene som stadig blusser opp nå. Det er knusktørt i skogen og det skal ingenting til for å antenne en brann. Så når tordenværet kommer med lite regn gjør det stor skade. Langtidsvarslet ti dager frem forteller oss at vi kan se langt etter sommerregnet foreløpig. Jeg tror ikke det finnes noen her sør som ikke ønsker at vi skal få ei skikkelig rotbløyte med regn nå.

Nå er det en gang sånn at været kan vi ikke få gjort noe med enten det er flom, sibirkulde eller tørke som nå. Så mens vi venter på regnet får vi glede oss over det vi kan og nyte sommervarmen mens den er der. I år gamblet vi på å ikke bestille solferie slik vi har gjort de siste årene for å sikre oss varme sommerkvelder og et stort nok D- vitaminlager til å overleve vinteren. Man kan vel si at vi hadde knallflaks med det. Hvem trenger vel å dra til varmere strøk med dette været.

Selv reiser vi til Kirkenes i august og før sommeren fikk vi mange kommentarer om at vi reiste feil vei. De kommentarene har forstummet nå. Vi reiser jo ikke til Kirkenes på grunn av været, men på grunn av opplevelsen. Vi er i slutten av forberedelsesfasen nå og ting faller på plass. Noe er planlagt, men det meste tar vi på sparket. Vi har mange muligheter og god oversikt over mulighetene og vi vet det kommer til å bli en helt knall ferie.

Enn så lenge skal jeg nyte å gå rundt i svale sommerkjoler og ha dører og vinduer på vidt gap for å få inn litt sommerluft i huset. Det har ikke blitt så mye soling på oss så langt for vi har mange ting som må ordnes nå i sommer. En ting er sikkert at dette året kan vi ikke klage på å ha fått for lite sommer og det er da noe bare det.

En god torsdag ønskes alle🌺

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s