På fire hjul i UK🚘

Sommeren 2016 dro MacLilands på en fjorten dagers sommerferie til England. Vi var så fornøyd med Skottlandsturen at vi tok en tur med samme malen. Vi bestilte overnatting for de første to dagene og den siste natten på et flyplasshotell. Turen var planlagt lenge og planleggingskvelder anbefales på det varmeste. Vi hadde en hel ønskeliste av steder vi ville besøke og tok det ellers etter innfallsmetoden. Det ble en litt tøff oppkjøring før ferien da mamma døde ni dager før vi skulle reise. Hun ble begravet dagen før vi dro. Mamma bodde to år i England før min tid, nærmere bestemt London, der hun arbeidet på et nurseryhome. Nå skulle jeg også få oppleve det landet hun var så glad i og snakket så varmt om.

Første dagen gikk mest med til å reise og de to første nettene tilbragte vi i Broadstairs, en koselig fiskelandsby. Det er en kriminalserie med samme navn som spilles inn her, men jeg har aldri sett den. For meg blir bare denne byen en liten idyll som jeg ikke forbinder med noe kriminelt.

Vanligvis dokumenterer jeg, men denne dagen var jeg treg i avtrekket og fikk på pukkelen av Tove på fb, riktignok svært diskret. Vi overnattet på et sted som het Bayside guesthouse. Vi fant det på nettet en planleggingskveld. Det finnes spor etter litteratur i hele England og Broadstairs var intet unntak.

Det var ikke frokost inkludert i prisen, men vi fant et utrolig sjarmerende bakeri hvor vi spiste nydelig frokost de to dagene vi var der. Første dagen dro vi til Cantebury som vi alle ville besøke. Cantebury er en sjarmerende liten småby og Englands bispesete. Her holder den geistlige lederen av den engelske kirken til, erkebiskopen i Cantebury.

Vi besøkte et par museum og spiste lunsj før de åpnet katedralen for besøkende.

Da vi endelig kom dit viste det seg at det hadde vært en insettelsessermoni for nye prester og at selveste erkebiskopen var til stede da vi kom. Jeg har fått tilnavnet the lucky traveller fordi jeg alltid er utrolig heldig på mine reiser. Nok en gang var hellet på min side. Vi tok en tur inn i katedralen også.

Hver morgen startet John med en full engelsk frokost og det er ikke småtterier.

Etter to dager på loffen dro vi videre til Dover. En av sangene mamma alltid sang var sangen om de hvite klippene i Dover og været var med oss.

Vi hadde en nydelig dag i Dover.

På vei til Brighton stoppet vi på en pub for litt mat. Tove og jeg bestilte fish and chips. Det var så store porsjoner at en hadde holdt til alle fire.

Da vi kom til Brighton fant vi oss et spisested med nettilgang og begynte å lete etter overnatting. Vi holdt på å gi opp da vi plutselig kom over et hotel med last minutes prices. Vi bestilte to netter på et av Brightons badehoteller rett ved stranda og moloen i to netter for en slikk og ingenting.

MacLilands glade og fornøyde etter middag i Brighton.

På FB anbefalte den andre bestefaren til Amilia oss å besøke Kiplings hjem dagen etter og vi lot oss ikke be to ganger. Det ble en højdare. Det er med andre ord ikke dumt å invitere facebookfolket med på tur.

Et fantastisk sted i et fantastisk vær. Vi drakk te og spiste scones i cafeen i hagen. Hageanlegget var nydelig og eiendommen var verdt et besøk.

Selvfølgelig blir det brannøvelser når gemalen er med på tur. Safety first👍

Siden vi hadde litt problemer med å få overnatting sist bestilte vi to overnattinger et sted vi fant på nettet kvelden før vi reiste fra Brighton. Juli er juli i England også. Vi dro videre til et av de største ønskene vi hadde på lista.

Vi var først i museet før vi ble fraktet ut i buss hit til selve monumentet. Det var ikke så mye folk da vi var der, vi var der tidlig på dagen og det var nok lurt.

Da vi hadde sett oss mette på stedet og fått snust det skikkelig inn fortsatte vi mot vårt neste overnattingssted.

Vi hadde en utrolig koselig ettermiddag og spiste middag der.

Dagen etter dro vi til Glastenbury som også sto på lista. Vi besøkte abbyen som var en skikkelig fredet plett og et godt sted å være.

Vi tok en buss og gikk så videre opp til Glastenbury Tor.

Deretter gikk vi rundt i byen, men det krydde av turister og prisene var skrudd så høyt opp at stedet hadde mistet sin sjel. Den lå igjen i abbyen. Vi kom oss fort derfra og tilbake til vårt sovested hvor middagen var så god at vi spiste den der siste kvelden også.

Dagen etter sto Bath for tur, men først måtte vi innom å se hesten fra Wiltshire.

Etter det var det strake veien til Bath.

Vi besøkte badene og katedralen og så ble det tid for litt shooping før vi dro videre til et sted vi hadde booket oss inn for natta, et sted John og Tove hadde vært før. Der var vi to netter.

Per Svein hadde byttet jobb innad i selskapet og måtte reise hjem dagen etter. Det var en strek i regningen og det er ikke alt man kan få gjort noe med. Han ble med oss til Glochester hvor vi kjørte forbi det som en gang var Johns barndomshjem. Vi var innom katedralen og så havnen før vi kjørte ham til toget som skulle ta ham tilbake til London.

Deler av Harry Potterfilmene er spilt inn her.

Etter å ha levert Per Svein dro vi innom Burton on the water før vi dro tilbake til sovestedet vårt.

Stedet kalles for lille Venezia og er en vakker idyll i Costwolds. Der besøkte vi minibyen.

Dagen etter dro vi til Stratford upon avon for å oppleve Shakespears rike. Vi besøkte barndomshjemmet hans, kjøpte bøker og oppdagen drikken pimms som mamma i sin tid hadde snakket om.

Vi dro til vårt nye hotell som lå i Redditch for to nye overnattinger.

Dagen etter besøkte vi Warwick castle.

Etter siste overnatting på Holiday in Reddich gikk ferden videre til Whitby der vi først måtte finne det B&B John hadde bestilt på. Veien dit var smal som en tarm så det tok sin tid før vi forsto at GPS faktisk hadde rett.

Vi drar gjerne tilbake og utforsker denne byen litt mer. En natt/kveld var i minste laget.

De hadde nydelig mat også.

Dagen etter dro vi til Goatland/ Aidensfield og det var akkurat som på tv. Helt utrolig og mye bedre enn forventet.

På vei nedover igjen gikk vi innom Castle Howard i York. Vertinnen vår i Whitby anbefalte det og det var en god anbefaling.

Dette huset leide vi oss inn i de to siste nettene før vi dro tilbake til London. Vi hadde det helt for oss selv og det gjorde ingenting.

Kjøleskapet var fullt av mat for frokost var inkludert. Så frokostene spiste vi der.

Vi dro en tur til York og besøkte Jorvik og katedralen. Vi spiste lunsj på Bella Italia.

Vi booket ut av huset dagen etter i nydelig vær klare for å sette kursen mot London for en siste overnatting der. Lurer du på om du skal besøke England så er det bare å slutte å lure og begynne å planlegge din egen fantastiske reise i et land som har myyye å by på. Vi fikk bare med oss en liten brøkdel.

En nydelig onsdag ønskes alle.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s