De gamle på Langenes❤️

Første gang jeg traff Daniel og Lillian var i januar 1974. Da flyttet mamma, Herleik, Ole Jonny og jeg til Søgne. Vi flyttet til Langenes, nærmere bestemt Gulltoppen. Det var ganske mange unger å leke med der på den tiden. Vi fant oss fort venner. Jeg fant tonen med deres datter Marith og vi opplevde veldig mye gøy sammen og jeg ble med på mange familiebegivenheter både i Lillan og Daniels slekt.

Jeg bodde hos dem en periode da jeg og min yngste bror ble syke midt i en flyttesjau. Vi skulle flytte lenger innover i bygda. Marith var to år yngre enn meg og det skilte tre skoleklasser så kontakten mellom oss forsvant. Dette varte til Robert begynte i barnehage på Kileneset, som ligger på Gulltoppen. Der jobbet Lillan og Lillian og Robert ble perlevenner. Robert gikk der i tre år og kontakten ble gjenopprettet. Vi leide båtplass av dem og jeg serverte i Lillians 60 årslag.

I 2004 ville de prøve å få bygget ut et område de hadde og Per lurte på om det var mulig for oss å få kjøpt en tomt. Det ville de mer enn gjerne. I 2006 fant de ut at de ville selge området for de var for gamle til å orke å gjøre jobben som måtte til. De tilbød først famile og kjøpe for en pris de ville ha. Familien var ikke interresert. Vi sa vi kunne kjøpe det for prisen de forlangte og fikk med oss noen vi kunne tenke oss som naboer der ute. Vi gikk inn med halvparten og fikk med oss noen andre på resten. Og gjett om vi kjøpte oss arbeid, men endelig begynner vi å se målstreken i det fjerne.

I løpet av årene har vi opplevd mye i sammen og vi har vært vertskap og servitører i mange bursdager for de gamle. Vi har feiret gullbryllup og jubileer sammen og delt sorger og gleder. Da svigerfar døde i 2008 og Per Svein ble foreldreløs som han kaller det ba han dem om å være reserveforeldre for ham. Det ville de gjerne. Lillian vil vi skal sitte i timevis når vi kommer for hun blir så glad for å se oss. Jeg sier til henne at vi kunne kommet oftere om vi kunne stikke innom en halv time av gangen, men hun vil ikke høre på det øret.

I fjor fylte Daniel 90 år og jeg var med og feiret han på arbeidskirka på Langenes. Per Svein var i Nordsjøen og gikk glipp av moroa. I går bestemte vi oss for at vi skulle ta turen ut å besøke dem.

I det øyeblikket gemalen tok på seg capsen ble han utrolig lik svigerfar. Han så det selv, som årene går blir han mer og mer lik Sigurd Liland❤️

Vakre Langenes.

Det lille huset på knatten.

Byggearbeidet går sin gang. Men nå har maskiner og folk ferie.

Løp og kjøp👍

Vi blir i løpet av det neste året naboer med Lillian og Daniel.

Naboen har kjøpt to tomter hos Lillian og Daniel og sønnen til naboen er i gang med bygging.

Vi hadde noen hyggelige timer på Langenes i går og avsluttet besøket med å inspsere Daniels blomsterflor på terrassen. For ordens skyld og dette ble presisert mange ganger. Dette er Daniels domene, ikke Lillians.

Det var litt mer vind i lufta i går og det ble en fin tur frem og tilbake.

Jeg ønsker alle en nydelig mandag🌺

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s