Innbyggerspørsmål

I Søgne er det mange av innbyggerne som i avisinnlegg etter avisinnlegg har stilt det såkalte flertallet av våre politikere mange spørsmål om deres handlemønster og stemmegivning i formannskap og kommunestyresak de siste årene. Det gjelder særskilt i saker som varslersakene, der det avdekkes lovbrudd og hvordan dette overhodet ikke håndteres av flertallet av våre politikere.

Noen har sågar sendt brev til de politiske partier med spørsmål uten at de får svar. Det virker som om flertallet av våre politikere ikke forstår at de er våre folkevalgte og at de stemmer og deltar i demokratiet på vegne av alle innbyggerne i bygda. De forstår simpelten ikke at politikk er et offentlig anliggende som skal foregå i åpenhet og i dagslys. I stedet for å svare på avisinnlegg vil de at vi skal komme hjem til dem så de kan snakke oss til fornuft, eller på et gruppemøte. Hvorfor skulle vi det? Det er ikke der beslutninger tas eller der deres handling vises. Det er i formannskap og i kommunestyret. Politikerne har et mandat til å være til stede for velgerne, til å svare på spørsmål. De skal skrive og svare på leserinnlegg. Det gjorde de før, før varslersakene begynte å strømme på. Nå er det merkelig stille, så stille at det begynner å bli mistenkelig.

Vi er derfor stadig flere som ønsker at flertallet av politikerne skal gjøre Søgne greit igjen. Vi kaller oss for et fredskorps og vi sitter ringsides på møtene deres. Vi ser det virker. I forrige formannskapsmøte tok en av politikerne til orde om mobbing helt ut av det blå. Han sa politikerne er forbilder og at de måtte tenke seg om hvordan de snakket til og om hverandre når det kom til dette med mobbing. Han er inne på rett tankespor. Siden politikerne ikke vil svare på spørsmål har noen av oss som ikke får svar via leserinnlegg begynt å sende inn innbyggerspørsmål som besvares før kommunestyret bankes i gang. De skal være ordføreren i hende før klokken tolv, to dager før kommunestyremøtet. Vi oppfordrer alle som ikke får svar på sine spørsmål å benytte seg av denne muligheten til å få svar på det de lurer på.

Forrige møte stilte Per Svein spørsmål om hva varslersakene med med mere hadde kostet til nå. Han fikk gode svar fra ordfører om hva det hadde kostet, hva som var med i prisen og hva som var utelatt. Det var så mye utelatt at man lett kan doble og tredoble summen ved å legge inn alt. Ved neste kommunestyremøte stiller John MacLeod spørsmål og det er spørsmål han har stilt i leserinnlegg mange ganger uten å få svar. Nå må ordføreren som er fra mindretallet svare på spørsmål flertallet er for feige til å svare på selv. Det kan bli interresant. Vi håper så mange som mulig møter opp i kommunestyresalen torsdag. Til dere som ikke klarer, se det live. Jeg sier bare vel møtt til kommunestyret på torsdag.

Enn så lenge ønskes alle en god tirsdag👍

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s