Mitt liv i farger🌈

De som kjenner meg vet at jeg elsker farger og bruker mye farger fordi det påvirker meg positivt. Jeg tenker ikke over det lenger for det er bare blitt sånn. Skapet mitt bugner av klær i alle regnbuens farger og jeg velger klær og farger etter eget forgodtbefinnende . Jeg følger ingen moteretninger, jeg kjører mitt eget løp. Jeg kjøper klær som roper på meg og som har mitt eget bumerke stemplet på seg.

Uten farger hadde livet vært kjedelig. Bivirkningen er at jeg ikke bare gjør meg selv glad, men også mine omgivelser. Tove, den andre kjoledamen i nabolaget har det på samme måte. Når vi er sammen er det den rene fargeeksplosjonen. På torsdag ettermiddag da vi gikk opp Markens ble vi stoppet to ganger og fargene ble kommentert. Dette skjer hele tiden og vi blir overrasket hver gang for dette er jo normalen. Vi er enige om at noen må ta ansvar å bringe farger ut i verden, uavhengig av årstid. Og det ansvaret påtar vi oss med glede.

Dette er dagens glade kjole.

På vei opp til Tangvall i går spradet jeg av gårde i rød kjole og knallgul jakke og gule joggesko. Da kom en av våre nye landsmenn syklende mot meg og hun ropte til meg og ga meg dette tegnet👌I like your yellow shoes and your yellow jacket. Nice sa hun og smilte stort da hun syklet forbi. Det er jo en dobbel bonus og en dobbelt glede.

Yngstesønnen fikk de to siste eksamensresultatene i går og innkasserte da to A og to B på sine eksamener dette semesteret. Han jobber som en hest og fortjener dette. Når han da får A på statestikk og microøkonomi, hvor strykprosenten er 30 prosent er det ganske imponerende.

På vei opp til Tangvall sjekket jeg mobilen som sto på lydløs og så at Robert hadde ringt. Jeg ringte opp igjen og vi avtalte å møtes på Frk. Lyng for en kaffe. Han fikk eksamensresultatet på eksamen i juss fredag og han mer enn sto. Det går helt sikkert bra på de to siste også, men det er noe med det. En slapper ikke helt av før resultatet foreligger.

Vi satt og reflekterte over hvor langt han hadde kommet de siste fire årene. Hvilken jobb som lå bak og at det var deilig å ha kommet så langt. Du er jo blitt en ny mann sa jeg. Det er ikke den samme mannen som satt foran meg for fire år siden som sitter der i dag. Det var han enig i.

Dette er Robert for fire år og 20 kilo siden. I dag har han vært cannabisfri i snart fire år og røykfri over ett år.

I dag er han blitt denne sunne og friske voksne mannen som har vokst inn i seg selv og fylt seg ut slik han er ment å være. Han fulgte noen til advokat Kjærvik for en drøy uke siden og Kjærvik kjente han ikke igjen med det samme. Det er jo et godt tegn.

Vi snakket om målet for det neste skoleåret. Vi snakket om praksisutplasseringen til høsten og om de to siste oppgavene til våren. Det er en gruppeoppgave og en bacheloroppgave og så er vi jaggu meg i mål. Vi tar dog en dag av gangen, men dette er virkelig et klypemegiarmen øyeblikk. Vi var også innom temaet bra damer. Robert har vært singel i tre og et halvt år. Han måtte holde seg unna damer til han fikk bygget opp en bedre selvfølelse og fått bedre grep på livet sitt. Når du velger partner etter din dårlige selvfølelse er det stor fare for å repetere overgrep/ offerdynamikk etter å ha vært utsatt for mobbing og overgrep. Vi har sett det tydelig hos Robert, men jeg ser det også daglig når jeg er i kontakt med andre mobbeutsatte.

Den siste dama til Robert toppet det hele med å kyle en halvliter mot panna hans etter at det var blitt slutt for en god stund siden på grunn av vold og manipulering. Det er ikke bare menn som manipulerer og mishandler fysisk og psykisk, det gjør også kvinner. Etter den siste sjokkopplevelsen ble det politianmeldelse og bot. Jeg vil påstå at kvinner slipper billigere unna i slike saker enn menn. Uansett etter den siste nesten hjerteinfarktopplevelsen fikk han klar melding av sin mor. Det slipper ikke inn flere damer over min dørstokk før du fremlegger sakkyndigrapport og politiattest på dem.

Robert og jeg er familiens to italienere/ nordlendinger og har vår egen sjargong. De tre andre er sindige sørlendinger og det er en perfekt mix. Da vi hadde vår årlige kinotur med hele familen til jul sa Robert: Nå er det andre året jeg er den eneste single broren i familien. Da var jeg kjapp til å svare: takk og lov for det for vi rydder enda opp etter dine ekser. Da lo han så han holdt på å ramle av stolen. Du trenger ikke anstrenge deg for vår del. Du har til og med gitt oss barnebarn så vi er strålende fornøyd. Bare ta den tiden du trenger sa jeg. Da lo han enda mer og sa ja jeg må jo fremskaffe politiattester og psykolograpporter sa han og det kan jo ta tid. Neste gang sa jeg da finner du deg ei helt normal dame akkurat som brødrene dine og hun må gjerne bikke over mot det kjedelige. Vi har fått mer enn nok drama for hele vårt liv.

Jeg håper selvfølgelig at Robert finner ei bra dame og en sjelevenn, men enn så lenge er det viktigste at han blir sin egen beste venn og da vil en bra dame komme inn i livet hans på en helt naturlig måte tenker jeg❤️

Så hvordan har vi kommet så langt på bare fire år? Fasiten er: Tilgivelse, tillitt, tid, tålmodighet, tett oppfølging, humor, humør, tro, håp og bøttevis med kjærlighet❤️

En kjærlighetsfull tirsdag ønskes alle der ute på nettet❤️

2 kommentarer om “Mitt liv i farger🌈

  1. Så fantastisk godt skrevet, Ann Kristin. Jeg blir rørt og lattermild av det jeg leser. 😊 Du er en herlig fargeklatt som jeg ser opp til på alle måter. ❤

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s