La vita e bella❤️

Da er det dags å reise til Italia igjen for en ny pilegrimsvandring. I går var det noen som kommenterte dette og sa at de ikke var klar over at vi var så religiøse. Det er vi da heller ikke. Selv meldte jeg meg ut av statskirken i 2012 da vi fikk ny biskop. Denne biskopen sto for verdier jeg absolutt ikke delte. Han ville ikke vie fraskilte eller homofile. For meg var dette som et kaldt gufs fra fortiden. Det var som å gå med ryggen inn i fremtiden. Slik jeg så det var det to muligheter. Enten meldte jeg meg ut eller jeg tok kampen mot urett og diskriminering. Da ga svaret seg selv, jeg meldte meg ut. Siden jeg både da og nå forsto at jeg måtte velge mine kamper med omhu om jeg skulle klare å komme meg gjennom dette jordelivet uten å brekke ryggen. Jeg hadde og har nok av kamper å kjempe utenfor statskirken. Min mor prentet alltid inn i oss at den som tier samtykker så når man ser urett så åpner man munnen og sier i fra. Jeg sendte derfor en lang mail med begrunnelse om hvorfor jeg meldte meg ut til den rette instans i Søgne og fikk noe som lignet på et diplom som jeg har til odel og eie. Siden har jeg ikke sett meg tilbake eller angret en dag. Jeg er av den formening at ord bare er ord frem til det handles og det er handlingen som teller.

Derimot elsker jeg å reise og oppleve nye kulturer. Historie, mat og vin og nye mennesker gir meg en skikkelig vitamininsprøytining. Vi har en travel og hektisk hverdag med mange små og store utfordringer. For oss blir det derfor rene hvileskjæret å reise på tur å koble ut virkeligheten for en stund. Det gir oss overskudd til å fortsette. Vi lærer nye ting, vi opplever mye forskjellig og vi treffer nye mennesker og noen av dem blir med oss videre.

Italia er en stor favoritt for meg og det landet passer meg på alle måter, jeg har et latinsk temperament som nok stammer fra et italiensk skipsforlis utenfor Vesterålen. Jeg skal lære meg språket når jeg får tid og anledning. Enn så lenge pugger jeg litt italienske gloser hver eneste dag. Denne gangen drar vi tilbake til Liguria og Toscana for å vandre både på og utenfor pilegrimsleden til Roma og vi gleder oss. I fjor gikk vi deler av pilegrimsleden til Santiago de Compostela og det var en fantastisk opplevelse som ga mersmak.

Nå skal jeg nyte en rolig morgen før Robert henter oss og kjører oss til flyplassen.

En riktig god tirsdag ønskes alle❤️

6 kommentarer om “La vita e bella❤️

  1. Når jeg leser om din utmeldelse, er det mye som likner på mine begrunnelser for utmeldelse for flere år siden. Jeg ville heller ikke godta at kirkens folk skulle herse med mine medmennesker!

    Ønsker dere en fantastisk flott tur med nye opplevelser. Kos dere masse 😊

    Likt av 1 person

  2. Heldigvis har kirka endret seg mye siden 2012. Og sett i perspektiv at troslæra er 2.000 år + gammel, så er jo dette ganske raskt 😉 Den norske kirke er en stor og mangfoldig organisasjon, det har vært viktig å gi tid for å unngå splittelse, for å få flest mulig med. Å akseptere tro handler også om toleranse, på samme måte som likeverd for homofile er toleranse, flere viktige tanker på en gang. Jeg ønsker dere god tur på pilegrimsled, jeg har gått to lange turer selv, og får lengsel når jeg leser.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s