Gjør Søgne greit igjen.

Aksjonen Gjør Søgne greit igjen er et resultat av at flertallet av våre politikere nekter å ta arbeidsgiveransvar når det kommer til mobbing på skoler og arbeidsplasser i denne bygda. Vi er mange som ønsker en endring på de holdninger vi ser når det kommer til antimobbearbeid. Mobbing og trakassering må stanses for det går ikke over av seg selv.

Dette er en stor snakkis mellom innbyggerne i Søgne, men også over det ganske land. Søgne har plassert seg negativt på kartet når det kommer til antimobbearbeid og vi ønsker å bidra til at trenden snus. Søgne skal ikke være ei bygd hvor vi slår oss til ro med at så lenge vi selv og vår familie har det bra eller at flertallet som bor i bygda vår har det bra, så er dette innafor. Ingen skal si seg fornøyd før alle har det bra. Det er det som kalles nulltoleranse.

I disse dager forbereder en famile vi er glad i seg på å flytte fra Søgne på grunn av mobbing, trakassering og bygdedyret, som familen har fått kjenne på over flere år nå. Sånn vil vi ikke ha det, men hvert eneste år flytter det familer fra denne bygda på grunn av dette. Dette vil vi ha slutt på. Vi elsker denne bygda og ønsker at absolutt alle som bor der skal ha det bra og at dette også må være holdningen til våre folkevalgte. For å få til dette må det handles og da begynner det med våre politikere som har det overordnede ansvar her.

Det som gjør oss mest forarget er at premissene i dommen ikke blir fulgt opp. Man kan ikke overlate til de som står bakom lovbruddene til å ordne opp i mobbesaker. Da fortsetter det bare slik vi ser i Søgne. Nye varsler vil komme helt til man rydder opp. I mellomtiden skaper vi et utrolig dårlig omdømme som det ryktes om over det ganske land. Budskapet vårt er enkelt. Gjør Søgne greit igjen og gjør det greit for alle.

Vi har latt oss inspirere av sterke damer som har gått foran og vist at det nytter med fredelige markeringer.

Damas blancos på Cuba er et eksempel.

Bestemødre for fred som holder til i Argentina og andre damer som står opp mot urett. Vi har simpelten fått nok og ønsker å markere dette på fredelig vis.

Vi har i starten hatt litt plunder med facebooksiden vår og har purret på FB for hjelp opp til flere ganger. Nå har vi gitt opp og Tove har laget en ny side for oss.

Hvem som helst kan gå inn å like siden og følge vårt arbeid. Denne siden skal være fri for personangrep, trakassering og nettroll. Slike innlegg vil bli slettet og personer som ikke respekterer dette blir blokkert. Nå har det vært nok krangling og konflikter. Nå vil vi ha resultater. Vi vil ha med oss folk som ønsker at alle skal ha det bra. Vi håper at stadig flere vil se nytten av at alle har det bra. Dette skal skje på fredelig vis. Argumentasjonen på siden skal bære preg av å være saklig. Uenighet er greit, men personangrep er ikke greit.

Vår første aksjon foregikk på formannskapsmøtet den 16. Mai. Vi var til stede fordi en av varslersakene skulle behandles der og vi ville minne politikerne om at de er folkevalgte og stemmer på vegne av oss alle.

Dette fikk pressen også med seg.

Vi ble også invitert hjem til Kleivset som heller vil prate om dette bak lukkede dører og på gruppemøter. Det er ikke vår strategi. Vi er for åpenhet og ikke hemmelige møter bak lukkede dører. Politikk skal foregå i åpenhet i det offentlige rom. Det er hvordan politikerne stemmer i formannskap og kommunestyre som viser hvor de står og hvordan de handler. Det er det vi kommer til å måle dem på. Ikke hva de sier, med det de faktisk gjør.

Vår andre aksjon foregikk i kommunestyremøtet den 24. mai da Per Svein stilte et innbyggerspørsmål. Dette ble dekket både av Budstikka og Fædrelandsvennen.

Neste aksjon blir kommunstyremøte den 21. Juni og vi håper så mange som mulig møter opp og støtter varslerne i en fredelig aksjon.

Inntil da er det bare å ønske folk en fabelaktig søndag😊

En kommentar om “Gjør Søgne greit igjen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s