Broder Herleik fyller år🎂🎂🎁🎁

I dag fyller den eldste lillebroren min 52 år. Det er alltid like gøy når han tar meg igjen og det bare er et år som skiller oss, selv om det er to skoleår. Herleik er 17 måneder yngre enn meg og er min pesudotvilling.

Jeg kan ikke huske noe annet enn at han alltid har vært der.

Helt fra starten tok jeg oppgaven som storesøster med det største alvor.

Jeg husker at jeg syntes han var verdens søteste lillebror og det synes jeg fortsatt.

Han lærte seg tidlig å gå og ble en aktiv krabat og det er han fortsatt.

Vi var ikke lenge alene før vår lillebror Ole Jonny også kom på banen. Halvannen måned før du fylte to år var han på plass og du fikk enda en pseudotvilling.

Jeg er ikke helt sikker på hvor flink storesøster du syntes jeg var i oppveksten. Da jeg var jentunge ville jeg bli lærer som bestefar og da satte jeg dere to bokstavelig talt på skolebenken. Du ble min flittigste elev og jobbet hardt, men vår felles bror var ikke så enkel. Han klarte bare sitte i ro i sekunder av gangen. Mamma fortalte stadig om en episode da du var sauen min. Beklageligvis husker jeg ingenting av dette. Det ryktes at du den natten etter hadde mareritt om sauer og at du kastet opp gress. Vi gjentok aldri det eksperimentet.

Når det kommer til dere to brødre vil jeg si at maken til konkuranseinstinkt som dere to har hatt og har er sjelden vare. Når dere er i sammen blir absolutt ALT en konkurranse. Over her står det at dere ikke må på samme fotballag. Det stemmer dårlig for dere må være på det samme laget ellers går det galt. Dere deltar hvert eneste år på det samme laget på Gampesparket og det er vi alle glad for. Livet er bedre når dere taper og vinner sammen.

Her er vi hos fotografen. Det finnes bare en feil ved dette bildet og det er ,hvor er Ole Jonny? Svaret er nok at han ikke klarte å sitte stille den tiden det tok å ta dette bildet. Så han befinner seg nok i bakgrunnen eller rundt omkring der et sted😂

Du var og er en populær gutt og mann som har mange venner. Du var og er skoleflink. Neste uke har du siste eksamen etter å ha tatt en master i ledelse ved BI i Oslo de siste tre årene. Du har hatt lederjobber i toppskiktet i mange år nå og klarer å ta en master med toppkarakterer samtidig. Du er og blir en mønsterelev. Du er utrolig nøye i alt du foretar deg og leverer ikke fra deg dårlig arbeid. Du blir satt på prosjekter med røde tall og mye rot. Du bretter opp ermene, rydder opp og skaper balanse og overskudd i regnskapene.

Da jeg giftet meg i 1987 var det du som fulgte meg opp kirkegulvet, da vi ikke hadde kontakt med vår felles far. Jeg husker enda ordene dine opp kirkegulvet. Gå saktere Ann Kristin, gå saktere.

Selv flyttet du fra Søgne på den tiden og levde i utlendighet først i Songdalen og nå i Kristiansand. Neste år flytter du tilbake til Søgne for å bo rett over veien for det huset vi bodde da vi først kom til Søgne i januar 1974. Da er ringen sluttet. Du rekker det akkurat før vi blir kommunesammenslått med Songdalen og Kristiansand. Søgne vil likevel alltid være Søgne, en liten perle uansett kommunegrenser.

Du har tre fantastiske døtre som er det viktigste i livet ditt. Du følger dem opp på beste vis og er en fantastisk pappa for Malin, Heidi og Lea.

På mammas dødsleie var det du og jeg som tok de tre nattevaktene. Det ble en spesiell opplevelse og jeg er imponert over den omsorgen du viste mamma de siste døgnene. Natt nummer to fikk vi følge av lillebrors datter Mia. Hun var den reneste sykepleier så du og jeg sovnet til og med noen timer på post den natta og det ga oss ekstra krefter inn i det siste døgnet. Den siste natta kom også din datter Lea og satt sammen med oss. Etter kveldsstellet da mamma var stelt for siste gang og lysene var slått av satt vi fire og sang for mamma langt uti de små timer. Jeg får gåsehud bare jeg tenker på det og jeg håper og tror at dette ble en god avslutning også for mamma❤️

Du har bragt Anna(Kristina) inn i livet vårt og det er vi så takknemlig for. En felles venn av Anna og meg sa det så riktig: Anna har en vakker sjel. Det har hun og i tillegg lager hun sinnsykt god mat. Henne vil vi gjerne beholde👍

Du er sprek og jogger stort sett hver dag. Den eneste lasten er røyken og den bør du kvitte deg med. Du har en vilje av stål så det klarer du lett bare du bestemmer deg. Dette bildet er fra fjorårets tøffest i Oslo. Lillebror utfordret deg så du måtte bare stille. Du er liten og lett og gruste din bror og beviste med det at de gamle er eldst. Dere skal selvfølgelig delta i år også, konkurransen er i gang. Noe annet ville overrasket meg veldig.

Kjære broren min, gratulerer så mye med dagen. Håper alle jentene dine gjør stas på deg i dag. Jeg er veldig glad i deg❤️

Til dere andre der ute, ha en nydelig lørdag🌞

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s