Hva har mobbingen og trakasseringen i Søgne kostet kommunen så langt?

Vi er mange som lenge har lurt på hva den totale summen for mobbe og varslersakene har kostet kommunen så langt. I media snakkes det til stadighet om Søgnekonflikten, men mobbing og konflikt er to vidt forskjellige ting. Konflikten består i at en fraksjon av kommunestyret vil rydde opp og stanse det som skjer, mens flertallet bare vil gå videre i en faderlig fart og ikke se seg tilbake. Det blir det heller ingen læring av og mobbingen og trakasseringen får fortsette med uforminsket styrke.

Definisjonen på mobbing står over her. Mobbing er aggresiv adferd, gjentatt over tid og der hvor styrkeforholdet er skjevt. Jeg ser ofte at mobbebegrepet misbrukes i ulike sammenhenger, både i media og kommentarfelt. Det er veldig uheldig. Mobbing er veldig alvorlig og handler ikke om uenighet eller konflikt mellom to likeverdige parter.

Dette spørsmålet sendte Per Svein inn til ordføreren mandag kveld, i god tid før fristen tirsdag klokken tolv. Lite visste vi da om at tidligere leder av kontrollutvalget og kommunestyrerepresentant da ville trekke seg på grunn av store helsemessige belastninger som følge av mobbing fra kommunestyremedlemmer og folk fra kommuneledelsen. Meningsforskjeller godtas på ingen måte i Søgne, de sables ned. Her skal det være som det alltid har vært. Du må ikke komme her og komme her.

Etter å ha stilt spørsmålet kom svaret fra ordfører.

Da var ikke forliket med Anne Thomassen tatt med, heller ikke utgifter til sykepenger eller de andre ansattes merarbeid som følge av disse sakene. Det hadde vært interresant og visst hvor mye merutgifter NAV Søgne har hatt som følge av dette. NAV bruker jo også penger fra felleskassa, men det får vi nok aldri vite. I tillegg ble det etter Agenda Kaupangs rapport ansatt en ny leder i toppskiktet, noe som heller ikke er gratis. Siden alle nå tilsynelatende ser ut til å ha lagt dette bak seg er det bare å vente på neste smell.

Dette innlegget over er fra formannskapsmøtet 16.mai.

Etter innbyggerspørsmålene var det referatsaker og Bjørn Egeli leverte et godt innlegg i forbindelse med den siste varslersaken fra januar. I den saken ble en leder ved en annen avdeling skjelt ut av rådmannen under andres påhør på grunn av en lovpålagt oppgave i et budsjettspørsmål fra samme leder. Dette førte til en så stor psykisk belastning at lederen ble sykemeldt i åtte måneder. Dette er et mønster som stadig gjentas. Og som vi som fulgte rettssaken i desember fikk rikelig innblikk i. Kommunestyret burde hatt obligatorisk møteplikt i rettsaken hver eneste dag, men de glimret stort sett med sitt fravær.

Det siste varslet som ble sendt til advokat ble vurdert til ikke å være et lovbrudd. Det stiller jeg meg undrende til for det hadde også vært et klart lovbrudd i barnas mobbelov og barnas mobbelov er ikke bedre enn de voksnes . Barna har dårligere rettsvern. Nå har imidlertid rådmannen sagt unnskyld og alt er fryd og gammen, enn så lenge.

Stubstadsaken er ei skam for hele Søgne og kommunestyrer med administrasjonsledelse. Bjørn Egelis innlegg i sakens anledning var svært godt og mange følte for å se ned i bordplaten med god grunn. Det er langt igjen før vi blir kvitt mobbekulturen i Søgne, men på sikt håper jeg ungdommen slipper til i kommunestyret med nye løsninger på gamle problemer. Inntil da må vi fortsette å smøre oss med tålmodighet.

Enn så lenge ønskes alle en flott fredag🌞

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s