Tour des Fjords🚴🏿

Denne dagen hadde vi bestemt oss for å få med oss innspurten av Tour des Fjords da de ankom Tresset i Kristiansand. Det var der målområdet lå på dagens etappe for sykkelrittet som gikk fra Risør til K- byen denne dagen.

Før det var det bare å få unna en haug med ærend som hadde hopet seg opp. Det kom schnap fra eldstemann som er i Stavanger på Spaceport Norways event denne uken. Han var en smule starstruck.

Han var ikke den eneste som lot seg imponere.

Det gjorde også Norsk Romsenter.

Etter å ha fått gjort unna alt som vi planla tok vi buss til byen før veiene ble stengt. Det var ingen lufting på bussen så vi holdt på å bli kokt og var overlykkelig hver gang bussen stoppet for å slippe inn litt luft. Vi gledet oss til å være turist i egen by. Det er vi altfor dårlige til å gjøre.

Vi sprada litt rundt i byen før vi gikk på fiskebrygga. Først tok vi en tur innom fiskemottaket og fikk hilst litt på vår niese Susanne. Da vi var ferdig snakket, klemt og skvist gikk vi og satte oss på Rett i garnet for litt nachos og en kald pils før vi vandret videre. Vi har verdens vakreste by, uten tvil🌞

Det er utrolig fint å gå her.

De har laget benker langs hele broa så det er bare å sette seg ned.

Fiskebrygga anbefales.

Det er mange gode spiseplasser her.

Litt fargerike bysykler🚴🏿

Nupenparken

Festningen

Palmekysten🌴

Sørlendingen min trives best i sol😜

Enda litt mer palmer og sydlandsstemning.

Vi tok turen innom festningen. Vi fant ut at vi ikke hadde vært der siden 2003 da Tove og jeg var vertskap for et større bryllup her. Det var sommeren 2003 og vi løp nesten bena av oss i langt over tolv timer. Gøy var det å ha prøvd det også👍

Han bare måtte teste kanonen.

Vi gikk videre til Aquarama og bystranda. På vei oppover traff Per Svein en tidligere kollega fra byen med frue. Det første de sa var at nå måtte han se å få orden på alt rotet i Søgne. Men det er det ingen som klarer, selv ikke de høyere makter ser det ut til.

Vi fant oss en deilig plass å sitte og så på ungdommene som spilte sandvollyball på bystranda. Det var et yrede folkeliv og en sydenstemning som preget byen i går. Ikke noen vanlig maidag det her nei. Vi tok en tur innom aquarama og kjøpte oss en is hver. Sommer, sol og Hennig Olsenis hører sammen.

Vi tok livet med ro og see Kristiansand slow var dagens motto.

Dette er det nærmeste du kommer banning på sørlandsk.

Det begynte å nærme seg. Syklistene var på Tveit så det var bare å finne seg en plass i målområdet.

Det føltes ikke som å være i byen, mer som i et sambaland.

Stemninga steg til stadig nye høyder og det ble stadig mer folksomt rundt oss.

Så kom de i ei faderlig fart.

Det ble tre runder av det her før de var i mål.

Vi sto der til sistemann var kommet i mål og vi heiet like mye på alle sammen. Deretter gikk vi på Herlig land i Markens og spiste mat og fikk litt å drikke. Da vi kom til rutebilen ble vi minnet på at ikke alle liker endring selv om det er nettopp det livet handler om.

Da er det bare å ønske alle en fortreffelig torsdag👍

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s