Et uventet slektstreff på Hølleveien.

I går da Tove og jeg labbet til Tangvall for å lunsje på Frk. Lyng stoppet det en bil som kjørte inn på siden av oss rett ved Gaveboden, der vi gikk. Det var broder Herleik sine to eldste døtre som hadde jogget rundt Kvernhusvannet. Det var år og dag siden jeg hadde sett dem. Den eldste var hjemme i forbindelse med 17. Mai og den andre var hjemme på grunn av eksamen.

Malin, den eldste, er ti måneder yngre enn Robert. Hun er utdannet jurist og pendler mellom samboer i Oslo og Bergen hvor hun tar en doktorgrad i økonomisk kriminalitet. Så henne ser jeg alt for sjelden. Nå skal hun straks to måneder på språkkurs i Berlin før hun skal bo i Tyskland et halvt år i forbindelse med doktorgradsarbeidet sitt.

Heidi, den midterste av tre bor i Ålborg sammen med en fotballproff på Ålborgs fotballag. Hun har bodd der noen år nå. Hun er utdannet barne og ungdomsarbeider og har jobbet i ulike barnehager. Nå har hun satt seg på skolebenken for å ta studiekompetanse og er ferdig med det til jul. Etter det er planen å studere og Ålborg har et godt universitet. I forbifarten nevnte jeg det og at en niese på Per Sveins side hadde tatt sosionomstudiet der. Kanskje jeg skal bli sosionom sa hun? Det må hun jo finne ut av selv, men jeg vet med hundre prosent sikkerhet at hun hadde blitt en god en. Da mamma bodde hjemme før hun kom på hjem var Heidi stadig innom, på eget initiativ og ga omsorg og mat. Hun lagde i følge mamma verdens beste grøt og mamma satte umåtelig pris på Heidi og hennes omsorg. Heidi har hatt mange av de samme erfaringene Robert har hatt. Altfor mange har det, og på grunn av gamle forslitte holdninger blir lite og ingenting gjort. Ansvar fraskrives og pulveriseres og det bortforklares og bagatelliseres før man leter etter feil hos den som rammes. Noe som igjen bidrar til å legitimere mobbingen.

Det er så godt å se når det går så bra med den oppvoksende slekt, slik det gjør med disse to som jeg ser så altfor sjelden. Det er lysning i sikte. I løpet av det neste året flytter pappa Herleik til Langenes og det samme gjør vi. Da blir vi nærmeste naboer og da treffer jeg Malin, Heidi og deres søster Lea oftere og det blir en bonus.

Heidi og jeg avtalte og møtes når hele familien Liland reiser til Danmark i juni. Det ser vi frem til hele gjengen. De to søstrene skulle hjem til mamma Eirin å se prinsebryllup og drikke cava. Helt i kjoledamenes ånd. Tove og jeg hadde satt bryllupet på taping før vi glade vandret til Tangvall i nydelig sommervær. Og finværet bare fortsetter og det er bare å nyte, man vet aldri om dette kanskje blir den sommeren vi får i år.

En riktig nydelig 1.pinsedagssøndag ønskes alle der ute🌞

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s