Turist i Trondheim🌞

Vi våknet til en ny dag her i Trondheim med strålende sol og lykkelige dyr. I dag var turen kommet til å være turist i egen by så ved lunsjtider tok Team Liland og kusine Monica turen til byen med buss for å være turister.

Kjæresten min og kusina mi.

Vi tok turen til Solsiden, Trondheims svar på Aker Brygge.

Der fant vi restaurant San Sebastian og spiste den beste paella vi noen gang har smakt. Dette fortalte vi en fornøyd kelner som bragte budskapet videre til kjøkkenet. Et godt tips fra en gammel kokk, er du fornøyd så bring budskapet videre til kjøkkenet, ikke bare til de som serverer👍 Aurora kom og joinet oss etter å ha fulgt den siste gjesten til Værnes flyplass med pappa Morten.

Turen gikk videre mot Bakklandet. Monica og jeg gikk og skravlet, gestikulerte og lo da en eldre herremann med rullatur passerte oss uten at vi la merke til ham. Han henvendte seg til Aurora og pekte på oss og sa «itj fortæl mæ at dæm itj e i slekt». Aurora bekreftet slektsskapet og vi vandret videre.

Bakklandet er en idyll❤️

Det var vakkert langs Nidelven i går.

Trondheim badet i sol og sommervarme.

Vi besøkte 22.julimonumentet. Da kom en engelskmann bort for å få litt oppdatering på både historien til byen, monumentet, det norske språk og trønderdialekten. Det ble en fin stund med en annen turist i byen.

22 julimonumentet ligger ved Vår frues kirke.

Vi traff Hjallis på vei til Nidarosdomen.

Domen er noe helt for seg selv i norsk sammenheng.

Vi var selvfølgelig innom den kongelige residensen hvor Ari og Martha holdt bryllupsfest. Vi prøvde oss på den royale vinken. Vi tok bussen hjem og kjente lukta av deilig grillmat tilberedt av Morten og som i følge gemalen var grilling for viderekommende.

Jeg ønsker alle en god mandag og en flott start på uken.

En kommentar om “Turist i Trondheim🌞

  1. Herlig rapport fra turist – dag i egen by. Tusen takk for flotte dager med dere. Mennesker full av oppriktig interesse og omsorg for de rundt dere, det blir det trivelige timer med folk som dere. ❤

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s