Tepper av hvitveis🌞

I dag bestemte jeg meg for å ta turen rundt Kvernhus for å sjekke ut om hvitveisteppene var i rute. Sist jeg gikk der var det ikke tegn til liv.

Det er nydelig vær ute, men langt fra varmt. Det har vært og er en kald vår i år.

Jeg kom ikke langt før jeg traff de første teppene av hvitveis, men det blir bedre fremover og det kommer mye mer av det. Hvitveis er den umtimate vårblomsten for meg. Det betyr at våren er kommet helt på ordentlig. Hvitveis og konfirmasjon hører sammen for meg. Da mine sønner ble konfirmert var hvitveis den eneste blomsterpynten vi hadde. Mange kjøkkenglass fulle av hvitveis ble plassert på bordene, gavebordet og buffeten. Hvorfor bruke mye penger på blomster når de vakreste kan plukkes gratis nesten rett utenfor stuedøra? Hvitveis symboliserer alt som er nytt og friskt for meg, som vår og ungdom.

Nå er det bare å slå seg ned på de mange benkene rundt vannet og suge inn våren.

Husk at rundt Kvernhus er det båndtvang hele året på grunn av det yrende fulglelivet rundt og på vannet. Det kvitrer og synges hvor enn du går.

Litt mer hvitveis. Det er bare å ta turen de nærmeste dagene og ukene for å få med seg et av vårens vakreste eventyr. Om noen få strakser er det over og da er det et år til neste gang.

Stranda er klar for gjester som vil grille og bade.

Første del av turen var det stille og rolig, jeg traff bare et par joggere. Siste del ble mer folksom. Det blir nok folkevandring rundt denne søndagen også som det bruker å være når sola skinner.

Naturen er balsam for kropp og sjel og solen gjør underverker. Jeg ble passert av en mann fra vestlandet i friskt trav. Han holdt samtalen i gang til han forsvant inn i pereferien. Det var fint ute i dag sa han, men kaldt. Det er ikkje sommar enno sa han. Nei sa jeg, men det er sol, og grønt og hvitveis. Ja og fuglane kvitrar sa han. Vi må ikkje gløyme at me bur i Norge sa han og forsvant med sjumilssteg.

Selv tok jeg det litt mer med ro der jeg gikk rundt og tok bilder med telefonen.

Det er ei fantastisk tid vi går i møte og denne helgen ble vintedynene byttet ut med sommerdyner. Klesvasken henger ute på snora så ja det går så absolutt den rette veien.

Etter flere uker klarte jeg i dag å komme meg gjennom denne boken her, men det var en prøvelse. Jeg likte boken om hundreåringen og den om analfabeten som kunne regne var ok, men denne ble bare to much for mæ👎Den anbefales ikke siden det finnes så mye andre bra bøker i verden som man heller bør bruke tiden på👍

God søndag til dere som leser❤️

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s