FMM skal m√łte den nye kunnskapsministerenūüĎć

Fredag, mens jeg var på Gran Canaria tikket denne mailen inn til Karianne og meg.

Mailen kom fra foreldrenettverk mot mobbing sin kontakt i kunnskapsdepartementet. Siden jeg ikke lenger er leder eller sitter i styret ba jeg Karianne Nerg√•rd Smitt, nettverkets leder, om √• besvare mailen. Noe hun gjorde umiddelbart. Maren Hegna ringte og sa at kunnskapsministeren √łnsket √• m√łte fire familier fra nettverket for √• h√łre om deres opplevelser av den nye mobbeloven.

Da var det bare for styret √• hive seg rundt for m√łte finner sted allerede 4.mai klokken 14.00. Dette er andre gang nettverket sender inn familier for √• m√łte en kunnskapsminister. Forrrige gang var i oktober 2016 da vi sendte inn fem ungdommer med familie, og barna og ungdommene gjorde en str√•lende jobb sammen med sine foresatte. Det er en kjent sak at foreldrenettverket har v√¶rt og er sv√¶rt kritisk til den nye mobbeloven. Vi mente den ville gj√łre barns rettsikkerhet d√•rligere og n√• kan vi ogs√• dokumentere dette.

Nettverket har tett opp mot 1000 medlemmer med mange vonde historier fra hele landet og nettverket vokser sakte, men sikkert. Om et √•r skal loven evalueres og Barneombudet har sagt at de da √łnsker √• samarbeide med FMM. FMM vil ha tilbake enkeltvedtaket som styrker begge parters ressikkerhet. Vi mener fortsatt at klageinstansen ikke fungerer for barn og familer. Klageinstansen bruker altfor lang tid, det samme gjelder for Utdanningsdirektoratet. Selv om vi n√• kan kontakte klageinstansen direkte skjer det lite eller ingenting. Klageinstansen har s√• langt ikke benyttet seg av sin mulighet til √• sanksjonere mot skoler eller kommuner selv om sakene tilsier at det skulle v√¶rt gjort. Fylkesmannen er ikke rett organ til √• implementere lovverket i skoler og kommuner til det er b√•ndene mellom fylker og kommuner for tette.

FMM har ogs√• avdekket store huller i lovverket som det n√• jobbes med hos FMM, Barneombudet, kunnskapsdepartementet og utdanningsdirektoratet. Dette skal jeg komme tilbake til. Elevunders√łkelsen viser n√• at mobbetallene √łker og det mener vi vil fortsette til vi f√•r p√• plass en uavhengig klageinstans som st√•r p√• barnas side og har vagina nok til √• sanksjonere og tale barnas sak h√łyt og tydelig for hele verden. Sverige har for lengst innf√łrt dette med hell. De har halvparten s√• mye mobbing og dobbelt s√• mange mennesker. Vi i FMM og mange med oss kommer til √• fortsette √• kjempe til vi f√•r en slik klageinstans. Da f√łrst tror vi loven vil implementeres og da vil mobbetallene g√• ned.

Jeg kommer tilbake med mer etter 4.mai.

God fredag og god helg folkensūüĆě

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s