En jantefri aften om romfart på Makerspace i K- byen

Denne kvelden har vi sett frem til lenge. Det å være i Makerspace sine lokaler i byen er en like stor opptur hver gang. Per Svein og jeg ladet opp med en haug med ærend i byen og omegn og fikk en time hjemme før vi tok bussen til byen. Inger Grete kom på bussen på Tangvall og skravla gikk. Kristoffer har hatt en svært travel jobbepåske med testinger, regnskap og mye papiarbeid. Han ladet opp med et møte med samferdselsministeren i regi av UIA nyskapning før han brukte de tre siste timene før eventen på å lage foredraget han skulle holde.

Da vi kom inn døra i god tid før det skulle begynne ble vi tatt imot av en av kveldens foredragsholdere. Per Veraas læreren fra Kvinesdal som ser det som sin livsoppgave å inspirere sine elever maksimalt. Vi fikk lov å prøve et av hans leketøy.

Ved brukte Inger Grete som testpilot og fikk en tur i rommet som ingen andre kunne se.

Det var en knallstart på en fantastisk aften.

Til og med på do finner du inspirasjon her.

Vi fant oss en plass i høyden for foredragene.

Så var vi i gang og det gikk på engelsk og norsk om hverandre👍

Ole Dokka fra Spaceport Norway var første foreleser. Vi fikk en oppdatering på romfart i Norge og at vi for hver krone vi bruker på romfart får fem igjen. Derfor bør vi satse mye mer mener han. Det er nå toget går, det skal opp tusenvis av nye satelitter i løpet av få år og det er nå vi må satse på slike som Ripple Aerospace.

Så var det Kristoffer sin tur. Han fortalte historien bak, hvem de var, hvorfor, nedturer og oppturer.

Og litt om den siste oppturen nå i påsken🐣

Harald Sangvik , en av ingeniørene fra Ripple fortalte om det tekniske. Her har dere formelen til hvordan dere skal bygge en rakett:

Det er bare å sette i gang🚀

Kristoffer og Harald

Deretter kom Shahrzad Hosseini fra ESA og ISAE Supaero. Hun holdt et fantastisk foredrag om hvorfor hun som fjortenåring bestemte seg for å jobbe med det hun gjør i dag. Hun fortalte om ESA og om sitt eget PHD prosjekt som er imponerende for oss landkrabber.

Vi fikk snakket en del med henne. Kristoffer og Shahrzrad møttes første gang på en Mars society kongress i Houston mens hun tok sin bachelorgrad der og de har holdt kontakten siden. Hun var glad for å bli invitert til Kristiansand.

Siste mann ut var læreren fra Kvinesdal som fortalte om sitt romprosjekt som han kalte the poor mans launch. Måtte alle barn få oppkeve et slikt fyrverkeri av en lærer som kan inspirere dem til å klare akkurat det de ønsker å klare.

Vi som fikk oppleve denne kvelden var svært priviligerte for dette var helt fantastisk.

Amilia fikk med seg hele pappas kveld. Hun er en ekte rakettprinsesse🚀

I dag reiser sønnen til Florida for å jobbe med de som jobber på Ripples prosjekt der over. Det skjer også mye annet spennende for Ripple nå, men det kommer jeg tilbake til. Enn så lenge er det taushetsbelagt🌞

En nydelig onsdag ønskes alle.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s