Den stille uken🐣🐥

Da er vi inne i den stille uken. Stillhet til ro og ettertanke er veldig undervurdert i effektivitetssamfunnet. Jeg vil påstå at man er langt mer effektiv om man unner seg alenetid i ro og stillhet rett som det er. Påsken er ei tid som også innbyr til nettopp det. Selv om det også er en fin tid for familie og venner. Jeg elsker denne uken da lyset og våren begynner å vende tilbake til oss.

I dag labbet jeg til Tangvall for å gjøre noen ærend. Det er strålende sol i dag, selv om det er en skarp vind ute, er det deilig å være ute. Vinteren trekker seg langsomt tilbake og isen er i ferd med å gi etter for våren.

Jeg har hatt ei stille og rolig helg, hvor jeg har fått både lest og strikket.

Lørdag måtte jeg bare lese denne boken ferdig, jeg klarte ikke legge den fra meg før.

I går leste jeg denne velskrevne romanen om sykdom, død og stor kjærlighet. Neste bok ut er denne.

Litt feelgood igjen nå blir bra tenker jeg.

Ellers holder jeg på med å strikke dobbelt lappeteppe til senga vår. Fargene er litt skarpere og sterkere enn bildene viser.

Jeg bruker litt forskjellig garn og følger min egen innebygde oppskrift. På Tangvall i dag traff jeg mammas mangeårige venninne Sylvi og hennes mann Paul Magne. Sylvi er et fantastisk menneske som ikke bare bærer kristendommen sin utenpå skjorten. Hun lever ut kjærlighetsbudskapet hver dag og var en fantastisk venninne for mamma. Jeg vet at mamma var en solid støtte for henne også da hun gikk igjennom vanskelige perioder. Sylvi fulgte mamma hele veien inn til det siste. Mammas demenssykdom skremte mange bort og de fleste av hennes venner falt av lasset som årene gikk. Jeg kan forstå det for det er en krevende sykdom. Desto gledeligere var det med de som holdt ut. De aner ikke hvilken glede og avlastning de ga oss barna. Jeg sa det til henne mange ganger mens mamma levde hvor glad jeg var for nettopp det. Hun blåste meg alltid av og sa: men jeg syns jo det e så gjildt. Sånne mennesker som henne burde forgylles. I dag fikk jeg hele to påskeklemmer som kjentes ut som mammaklemmer og en god klem fra mannen hennes før vi gikk hver vår vei. Jeg bare digger sånne hjertegode mennesker som de to der.

Jhonny kommer til meg senere i dag. Han skal overnatte. Pandora er hos gome, den andre bestemora. Pandoras andre bestemor er fra Bygland i Setesdalen og der kalles bestemor for gome. Jhonnys andre bestemor kaller han mormor og hun heter det samme som meg. Han har to bestemødre som heter Ann Kristin og da er det jo litt lettere å huske på👍 Robert holder på med eksamenskrav i jus. Jhonny og jeg skal bare kose oss.

Jeg har gjort i stand påskeegg til barnebarna. Det er jo en tradisjon vi liker både store og små.

En fin mandag ønskes alle og husk og nyt den stille uken❤️

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s