Selveste Inger Grete Lia Stålesen👍

I dag vil jeg slå et ekstra slag for framsnakking. Det er noe vi i denne verden trenger mye mer av og det er noe jeg skal gjøre mer av i bloggen i tiden fremover. I dag vil jeg fremsnakke henne som jeg innimellom kaller politidama mi.

Inger Grete har jeg på en måte alltid visst om siden hun jobbet som politi ved Søgne og Songdalen lensmannskontor i sin tid. Hun var stadig ute i media og informerte og var en synlig politi med mye engasjement. Utover det hadde jeg ikke mye med henne å gjøre før i november 2004. Lørdag 30 oktober samme år ble Robert overfalt av en gjeng med unge gutter på bussen hjem fra byen en lørdag kveld. De løp etter ham hjem. De skulle drepe ham. Jeg har skrevet om dette i boka mi Alle mot en. Jeg ringte politiet lørdag kveld etter hendelsen og fikk beskjed om å komme å anmelde mandag morgen.

Mandag morgen møtte Robert og jeg på lensmannskontoret for å anmelde forholdet. Den som møtte oss der og tok i mot anmeldelsen var Inger Grete. Møte med henne ble en opptur etter å ha stått i stampe uten å få hjelp til å stanse mobbingen som hadde pågått ovet et år. Vi hadde møtt mange voksne, men alle hadde feiget ut til vi møtte Inger Grete. Hun var den første og eneste voksne som klart og tydelig sa til Robert at dette er galt, dette skal de ikke få lov til. Dette skal stanses og hun gjorde nettopp det. For å gjøre en lang historie kort. I mars 2005 ble det reist straffesak mot to av lederne i gjengen som sto i bresjen for mobbingen av Robert. De ble dømt til betingede fengselsstraffer og bøter og mobbingen opphørte.

Inger Grete reddet livet vårt og vår mentale helse. Siden har vi snakket om den dagen vi kom og anmeldte og selv om hun har hatt mange saker husker hun dagen vi kom og anmeldte godt. Hun husker hvilket kontor vi satt på og hvem som satt hvor. Det ble et skjellsettende møte for oss alle, men det visste vi ikke da.

Årene gikk vi var på hils da vi møttes, men det var ikke mer enn det. Sant og si var jeg litt starstruck etter opplevelsen med henne. Det går ikke akkurat tolv på dusinet av denne damen.

I september 2014 lanserte vi boken min og i oktober/ november deltok jeg i bokbad på Søgne bibliotek. Nokså nøyaktig ti år etter overfallet på bussen. En av tilhørerene var Inger Grete og jeg benyttet anledningen til å takke henne, i alles påhør, for at hun hadde reddet vårt liv og vår mentale helse. Hun ble nokså overrasket for å si det pent. Hun hadde jo bare gjort jobben sin. Vi avtalte etter det at hun skulle komme til meg å få et signert eksemplar som takk. Fra da har vi vært stadig oftere sammen.

Vi har jobbet sammen i flere mobbesaker og lært mye av hverandre. Vi har blitt hengt ut i avisen sammen, for du blir ikke populær av å ta tak i mobbing, men det rister vi bare av oss. Kvinner med kompetanse skremmer livskiten ut av noen og enhver, men det kan vi ikke ta innover oss. Vi har sammen med Robert gjort et vellykket stunt på UIA. Det kan godt være vi gjentar suksessen på sikt. Først skal vi bli ferdig med våre utdannelser. Robert er ferdig med sosionomstudiet neste år. Pensjonisten Inger Grete som har en CV lenger enn et vondt år blir ferdig med en master i karriereveiledning samtidig. Hun har en imponerende karriere bak seg, men også foran seg. Jeg kjenner ingen med så mange baller i lufta. I tillegg får hun dem også til å lande. Selv er jeg ferdig med en traumeutdanning neste år. Når vi alle tre er ferdig kan det nok hende at vi på sikt finner på noe sammen. Den som lever får se.

Inger Grete er med i interimstyret til FMM og var med på å starte Foreldrenettverk mot mobbing for drøye to år siden. Du finner oss på http://www.fmmnorge.com Vi har jobbet sammen for å påvirke politikerne når det gjelder mobbeloven og begge har et voldsomt engasjement for FMMs kampsaker som uavhengig klageinstans og fri rettshjelp i mobbesaker for å nevne noe.

I tillegg er vi blitt gode venner og omgangsvenner. Vi har begge ei sprø side og en ganske røff overlevelseshumør som får oss til å le oss fillete. Vi tar ikke oss selv så høytidelig og kaster oss gjerne ut på dypt vann og vi flyter alltid. Da Tove og jeg var i Venezia på skrivekurs for to år siden ble hun lite imponert over brannkurset Tove holdt for meg der, derfor ble vi i fjor sommer kalt inn på et brann og proseccokurs for en skikkelig opplæring og oppstramming.

Dette igjen førte til at vi holdt kurs for Søgne og Songdalens brannmenn på deres julebord julen 2017.

Hun er stadig vekk med på cafetreff på lørdagene på Frk. Lyng, senest i går. De siste to årene har hun vært med på Tove og min faste solsnugang til Høllen og da har vi hatt det enda gøyere for Inger Grete gir oss alle en god energi og smittende latter.

Her fra vår faste veranda i Høllen solsnu 2017.

Som om ikke alt dette er nok, da næringsforeningen og UIA skulle sette sammen en mentorgruppe for min eldste sønn Kristoffer og hans selskap Ripple Aerospace, ringte de Inger Grete. Hun ble litt tatt på senga der og svarte at det ikke var sikkert det var så lurt siden hun var venninne med hans mor. Ingen ville høre på det øret. Da hun fortalte dette til meg lo jeg så jeg nesten ramlet av stolen. Hvis hun tror at det å være min venninne diskvalifiserer til mentoroppdrag kjenner hun ikke min sønn. Han ser på det som et kvalitetsstempel. Så Inger Grete er stuck med oss Lilands. Vi har adoptert henne og hun er selvfølgelig blitt en av Kristoffers mentorer og sammen med team Liland skal hun være med på Kristoffers store event i K-byen tirsdag etter påske. En event jeg kommer tilbake til.

En riktig god fremsnakkende søndag ønskes alle👍

En kommentar om “Selveste Inger Grete Lia Stålesen👍

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s