Null hull og noen tanker rundt barnebarn❤️👍

I går hentet jeg mine to eldste barnebarn på SFO. Det er egentlig bestefar sin jobb, men siden han var i Nordsjøen ble det meg. Nå oppfører de seg ikke alltid like eksemplarisk når han henter dem. De løper gjerne hver sin vei og finner på mye rart. Derfor sa jeg til Robert at de fikk være klar når jeg kom og ikke finne på noe tull. Jeg fikk beskjed om at dette var formidlet til de to håpefulle og at Steinar på SFO skulle ha dem klar da jeg kom.

Da jeg parkerte fant jeg frem sete til Pandora, det lå bak i bilen, og satt det på plass. Jeg var litt tidlig ute og tenkte jeg hadde god tid, da jeg hørte en av de fineste stemmene jeg vet om rope bestemoooor❤️ Jhonny kom løpende med sekk og det hele og ropte på Pandora at hun måtte skynde seg og før jeg visste ordet av det sto begge ved bilen og fikk utstyret inn bak. Jhonny sa: jeg kjente igjen bilen bestemor, jeg kjente igjen merket så da visste jeg det var deg. Jhonny har vært bilgal siden han var baby. Han lærte å lage billyder før han kunne snakke. Alt som kunne brukes til ratt grep han fatt i og laget billyder. Vi var aldri i tvil om at bil det var tingen for han. Bestefar lurte på hvordan det hadde gått til at de var så snille da jeg kom og henta dem. Jeg svarte det er jo fordi jeg la inn bestilling på det. Be og du skal få👍

Jeg skrøt dem opp i skyene og sa jeg visste de kunne få det til og at de bare måtte fortsette med det. På vei hjem til meg snakket vi om skoledagen og helgen hos hver sin mamma. De hadde hatt det fint både her og der. Heldigvis hadde Robert sagt at Jhonny hadde snakket mye om oldemor i det siste og at han savnet henne. Han hadde snakket med læreren sin og med Robert. Oldemor er min mor som døde 22.juni 2016. Hun hadde en demenssykdom de siste 20 årene av sitt liv. Hun døde ikke av men med demens. Vi besøkte henne hver eneste lørdag så sant vi var hjemme og hadde vi barnebarna ble de med. De hadde en egen lekekasse der oppe.

Da Jhonny kom til oss skulle jeg fortelle mamma at hun var blitt oldemor så jeg gjorde det under fire øyne. På det tidspunktet hadde hun begynt å fornekte at hun hadde barn i dette livet og ville ikke høre snakk om at jeg om mine brødre var hennes barn. Vi var hennes søsken nemlig. Hun godtok imidlertid at jeg kalte henne mamma siden jeg alltid hadde gjort det. Logikken tar demensen med seg og det er like greit for barnebarn det hadde hun og det var hun stolt av. Så det fikk bære eller briste. Jeg fortalte henne at hun var blitt oldemor og hun så helt lamslått ut. Har jeg blitt oldemor sa hun. Ja sa jeg til en liten gutt som heter Jhonny. Jeg lurte på hvordan hun ville reagere på det siden hun selv kalte sin yngste sønn Ole Jonny. Jeg så at hun ble blank i øynene og at hun ble rørt. Jeg kjente at jeg også ble det da det rant ei tåre ned på kinnet hennes. Jeg hadde nådd inn og i de øyeblikkene en når inn opplever man de fineste stjernestunder.

Her er et bilde fra første gang mamma traff Jhonny. Siden traff hun ham mange ganger. Som årene gikk ble hun mer og mer passiv, men hun var nå der. Jeg visste at Robert hadde tatt han med på mammas grav forrige uke for å tenne et lys. De gikk også til graven til det andre besteforeldresettet til Robert og tente lys. De døde før Jhonny ble født. I bilen på vei hjem kom det høyt og tydelig fra Jhonny : Jeg savner oldemora mi. Gjør du det ja, du husker henne altså. Ja sa han. Du var jo mye hos henne da du var liten. Hun var jo ganske passiv og sløv de siste årene sa jeg. Hun glemte bare veldig mye sa han, men jeg savner henne. Det er bra sa jeg. Barn slutter aldri å ovveraske meg, de godtar og elsker mennesker slik de er til vi voksne lærer dem noe annet. Mamma pleide å si at det er av barn og fulle folk du får sannheten. Det stemmer i alle fall for barn.

I dag har jeg vært hos tannlegen. Min faste tannlege er i barselpermisjon, men jeg fikk en dyktig ung mann i stedet. De hadde fått nye stoler der du fikk massasje på kjøpet. Og en vask som levde sitt eget liv og kom mot meg når jeg trengte det. Med null hull, fri for tannstein og teflekker og nypussede tenner blir resten av dagen helt super.

En nydelig onsdag ønskes alle🌞

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s