Jeg har vært mamma i 30 år❤️

I dag har jeg vært mamma i 30 år. Det er jo helt utrolig, men når jeg tenker på alt vi har opplevd siden den gang så skjønner jeg jo at det stemmer. Det å bli mamma og det å være mamma har vært og er den viktigste oppgaven jeg har påtatt meg i dette livet. Ingenting er viktigere enn å ta vare på barn og gi dem et godt liv. Barna er vår felles fremtid, desto bedre vi ivaretar dem, desto bedre fremtid får vi alle. Det er en vinn- vinn situasjon.

Kristoffer kom til verden ni måneder og ei uke etter at vi gifta oss. Etter min og legens termin skulle dette skje rundt 1 mars og dette året var det skuddår. Faber Swenson på ultralyden flytta termin til 17 mars. Doktor Seland og jeg overså det glatt. Vi mente han var helt på jordet. Per Svein reiste ut på plattformen før vinterferien. På det som skulle vise seg å være siste undersøkelse før fødselen kom legen med en sterk formaning. Hodet hadde festet seg for lenge siden og legen sa :Du må ikke finne på å dra på vinterferie til Bjørnevann eller noe slikt. Hold deg nær sykehuset. Jada jada sa jeg og tante Eirin flyttet inn til oss for en periode.

Onsdag 24 februar klokka halv sju om morgenen våkner jeg av at vannet går. Det er som om noen stikker hull på en ballong og ut fosser det vann. Tante Eirin ligger ved siden av meg og drømmer at strømmen har gått. Da jeg rusker i henne og sier vannet er gått svarer hun: neida det er strømmen. Da det går opp for henne hva jeg har sagt er hun ute av senga og i klærne på et øyeblikk. Mens jeg tar meg en dusj og gjør meg klar ringer Eirin den vordrende far. Jeg ringer sykehuset og sier vi er på vei.

I Nordsjøen blir det action. Far får plass på første flight til land, en annen må gi fra seg sin plass. Dette var før mobiltelefonens tid så mer kontakt utover at vi fikk beskjed da vi kom på sykehuset om at den vordrende far hadde ringt, han hadde bestilt plass på toget og skulle være i K- byen klokka fem. Han hadde også sagt han håpet han rakk det. Vi installerte oss som best vi kunne på det gamle sykehuset som på folkemunne ble kalt St. Josefs.

Jeg hadde mange tette maserier som var good for nothing, så klokka tre ble det bestemt at jeg skulle få epidural for riene kom i et bankende kjør. En anestesisykepleier kom for å sette den. Jeg fikk ikke med meg noe siden alt skjedde bak min rygg, men tante Eirin fikk det med seg og hun var alt annet enn diskret😂😂Skal de kjøre den svære sprøyta inn i deg??? Det orker ikke jeg å se på sa hun og tok en tur på gangen. Det gikk så greit at ,han satte den midt i en ve, mens jeg lå og krøllet meg sammen som en ball. Rieaktiviteten avtok og det ble bestemt at de ikke ville sette riestimulerende før den vordrende far var ankommet byen.

Den vordrende far satt på toget og var mer enn nervøs. Han løp på do i et sett, så ofte at han var sikker på at hans medpassasjerer trodde han nøt medbrakt på veien til Kristiansand. Da han kom til byen samlet han sammen alle småpenger han hadde og fant en taxi. Holder dette til å komme til føden sa han til damen som kjørte den? Det skal nok gå sa hun og kjørte ham de få kvartalene opp.

Nøyaktig klokka fem satte de drypp på meg. Tante Eirin hang ut av vinduet og speidet etter den vordrende far. Så begynte hun å le for der kom taxien og hun fortalte hva hun så. Din far helte en haug med småpenger i hendene på taxisjåføren før han løp inn på sykehuset. Han var så glad og lettet at han rakk det. Han fikk kastet i seg middag før siste fase av fødselen var i gang. Din far sa til barnepleier og jordmor at han ikke syntes nyfødte var så pene. Han ble møtt med ville protester. Han sa at hvis han ble like glad i deg som i Lizzi, hunden til foreldrene, da var han fornøyd. Klokka 18.21 så du dagens lys. Du lå litt galt der inne så du hadde liksom en hoppkant du måtte komme over. Du kom derfor ut med en fødselssvull fordi du hadde stanget hodet i hoppkanten mange ganger på vei ut. Etter et par dager var hodet tilbake i normalen. Pappaen din beslagla deg så fort du kom ut. Jeg fikk ikke gå ut av senga før dagen etter fordi jeg hadde mistet en del blod. Faren din benyttet seg av situasjonen og var med på stell og kunne ikke se seg mett på deg. Han viste deg frem til alle og sa er han ikke vakker?? Tante Eirin tok et blikk på deg og sa: han ser ut som en Kristoffer. Vi hadde ikke tenkt tanken en gang, men etter noen dager var vi enig med henne. Du var og ble en Kristoffer.

Vi har opplevd utrolig mye sammen med Kristoffer. Han er en eventyrer som drømmer stort og lever etter mottoet: The sky is not the limit. Her kommer et lite,tilfeldig utvalg med bilder fra hans liv.

Sommeren 1988 besøker vi farmor i Narvik og mamma er også med. Kristoffer står på skuldrene til sterke kvinner som står an av og som aldri gir seg. Det er greit å ha med seg i genpakken.

Pappa og Kristoffer holder på å le seg fordervet😂😂

Kristoffer holder foredrag om Ripple, firmaet han har grundet. Han ser ingen problemer med å drive et rakettfirma fra K-byen. For ham er det verdens navle.

Her er vi i Eikeheia og feirer dåpen til Kristoffer i mai 1988. Tante Eirin og mine to brødre er hans faddere.

August 2017 snakker han om Ripple for FN i Wien. Etter hans foredrag konkluderes det med at de må lage et nytt regelverk og nye lover for romfart.

Ikke alle kan skilte med noe sånt👍

Kristoffer var russ på katta. En skole han elsket å gå på. Etter mange tøffe år i Søgneskolen var det godt å komme til byen.

Kristoffer og Synne snapper etter de har stemt. Alle barn av denne moren må stemme og rapportere hjem når dette er gjort.

På femårsdagen fikk han rakettkake. Lite ante vi da at det skulle gå troll i ord.

Kristoffer på Utøya for Rødt i 2007.

Kristoffer er en tålmodig pappa og en tålmodig sjel.

På jobb for Ripple i Danmark høsten 2017.

Med Bent Høye høsten 2017.

Kristoffer får med seg de historiske begivenhetene.

Burdagsgaven i fjor kom noen måneder etter men slo an.

Kristoffer med mentorgruppa si høsten 2017.

Ulike sider av livet.

Kristoffer har hårete mål og han har begravd janteloven.

Ripple tar det meste av hans våkne tid.

I 2010 kom han hjem fra en halvt år lang reise i Latin Amerika med denne tattoveringen. Gjennom vanskeligheter, mot stjernene⭐️

Han har også møtt statsministeren og hilst fra mamma. Det vakte allmenn latter for Erna vet hvem både mor og mellombror er. Foruten mønsteret på skjorten har Erna og Kristoffer også bursdagen til felles.

En liten tur innom Stortinget for å lobbe for romfarten.

På sommerskole i Nice for UIA

Sånn er det med den saken🚀

Kristoffer med prinsesse Amilia født 5. Mai 2012

Kristoffer har i perioder bodd i Nicaragua. Her er noen fra gjengen hans.

Vi lunsjer rett som det er❤️

Slik presenterer han seg selv på fb. El chele er kallenavnet han har fått i Nicaragua og peker på hans lyse hud.

Masteroppgave.

En skal tidlig krøkes som god rakettbygger skal bli🚀

Kristoffer skrev feltoppgave på Mauritius på utvikligsstudiet.

Det er en fryd å se disse to sammen❤️

Gratulerer med dagen Kristoffer. Vi gleder oss til å være vertskap på første del av festen din i dag. May the force be withyou❤️💚🚀

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s