Heksejakten på ordføreren.

Da jeg vokste opp hørte jeg stadig ordet kameraderi da de voksne henvendte seg til kommunen. I starten ante jeg ikke hva det betydde, for meg var kamerater et positivt ord. Bestefar fortalte alltid at noe av det første han lærte meg å si var kamerate besteball. Det betydde at bestefar og jeg var kamerater. Bestefar betydde mye for meg så ordet kamerat var utelukkende positivt ladet for meg. Etterhvert lærte jeg hva ordet kameraderi betydde og at det var alt annet enn positivt ladet. Den ukulturen vi ser i Søgne i dag er ikke av ny dato.

Denne boken kom i 2003 og er en blåkopi av det vi ser i varslersaken i dag. Mange av navnene går også igjen. Boken anbefales på det varmeste. Her ser vi også mer enn konturene av en mobbekultur som blir legitimert langt inn i det politiske miljøet og man ser de tette båndene til administrasjon. Det er ingen som kontrollerer at det som skjer er riktig. Gruppa vet best.

I 2014 kom det nok en bok som dokumenterte ukulturen. Om kjennskap og vennskap og om å beskytte seg selv på bekostning av barna.

I 2017 kom nok en bok som omhandler denne kulturen og hvilke fatale konsekvenser det kan få. Alle disse historiene utspiller seg fra tiden før vår ordfører havnet i stolen.

Det er med skam jeg må melde at jeg stemte på noen som sitter i det politiske flertall i dag. Det var mange partier som før valget lovte å rydde opp i denne ukulturen. Etter valget har de misbrukt ikke bare min stemme, men veldig mange andres også. Dette flertallet har bekreftet den mobbekulturen som er i bygda vår og de har legitimert den og sementert den. I Søgne er det lov å mobbe og det er de det beste eksempelet på. Det er så stygt det som skjer.

For to år siden ble jeg portrettintervjuet i Fædrelandsvennen. Da snakker jeg om dette og mobbingen vesen. Jeg sier også at jeg har gitt opp Søgne når det kommer til mobbing. De vil ikke gjøre noe med problemet. På dette tidspunktet tror jeg også at ordføreren er blitt en del av ukulturen. At hun er blitt en gallionsfigur for gutteklubben slik de andre kvinnelige ordførerne var før henne. Det skulle vise seg at jeg tok skammelig feil. Hun var jurist og opptatt av lov, orden og åpenhet. Det passet kommuneadminuistrasjonen og det politiske flertallet dårlig. De fleste gruppeledere har vært i politikken i over 30 år og mange av dem ser derfor ut til å mene at de eier politikken. Ungdommen slipper ikke til med sine nye løsninger for her skal vi gjøre som vi alltid har gjort. Det å beholde makt og possisjon ser ut til å være viktigere enn å tjene folket.

Tapte rettsaker, påpakning fra fylkesmannen i mobbesaker og barnedrapet legges i skuffen for etterretning, vi tar oss ikke tid til å lese å lære. Det er tross alt viktigere å bevege seg fremover å vente til stormen er over for denne gang. Resultatet av dette er stadig sterkere og hyppigere stormer og løsningen for flertallet nå er å skylde på ordføreren i et og alt.

Tre tapte rettsaker i saker som for saksøker nesten er umulig å vinne, men de vant likevel, biter ikke på de store gutta i administrasjonen eller det politiske flertall. Vi vet jo om det så nå må vi komme oss videre i full fart. Ordføreren får ta støyten å svare. Vi skylder på henne, bedre syndebukk finnes ei synes flertallet å mene. At dette er mobbing ser ikke ut til å ha slått dem. Hvordan svarer så ordføreren på dette. Jo hun fremstår saklig i alt hun gjør. Hun kan dokumentere og forklare det hun gjør. Hun legger seg flat der det er nødvendig og går aldri til personangrep. De som står i bresjen for mobbingen kan ikke dokumentere noe som helst. De setter ut rykter, går til personangrep og gjør det de kan for å undergrave ordføreren. De bryr seg døyten om hvordan dette ser ut utenfra og hvilket dårlig lys de setter oss alle i .

Rådmannen har i forbindelse med de to siste rettsakene lovet politikerne gull og grønne skoger og flertallet er fulle av tillit. Jeg får stadig assosiasjoner til Keiserens nye klær, hvor rådmannen er keiseren og flertallet av politikerne våre er hoffet rundt som ikke stiller et eneste kritisk spørsmål. Rådmannen sa at de kom til å vinne sakene, men de tapte så det sang. Rådmannen ville anke begge sakene, men det presset som ble lagt på politikerne utenfra gjorde at de stemte imot og i varslersaken vet jeg at dette gjorde vondt for mange av våre politikere. Men disse sakene har vært mye vondere for de som har blitt rammet enn det flertallet av våre politikere er villig til å ta innover seg.

Jeg var tilstede under begge de siste rettsakene. Det burde våre folkevalgte også vært. Der kom det frem tydelig hvilken fryktkultur som rår. Forbausende mange av kommunens vitner hadde problemer med å huske det som ikke var nedskrevet i referats form. Det kan være farlig å huske og ingen kan tvinges til å huske. For oss med et lite snev av mobbekompetanse var det lett å se. Kjenner du mobbingens vesen glemmer du det aldri.

Da rådmannen var i vitneboksen var han tydelig og klar på at han ikke drev med demokrati. Han drev et hierarki og brukte bare sin styringsrett. Han sa at ingenting av dette var noe han hadde noe med. De ansatte fikk selv ordne opp. Det var ikke hans problem. Han bagatelliserte og bortforklarte og viste ingen tegn til å ville forstå at han var en del av problemet. Mobbing er et ledelsesproblem og når ledelsen ikke vil forstå kommer man ingen vei. Mobbingen vil fortsette så lenge ingen stanser det som skjer.

Flertallet i kommunestyret hevder at ordføreren driver en heksejakt på rådmannen, når det i virkeligheten er de som bedriver en heksejakt mot ordføreren fordi de alle ønsker å sitte i hennes stol. Ordføreren vil at det skal være likhet for loven og at rådmannen skal stilles til ansvar for de lovbrudd han har begått. Det et etterhvert blitt mange, forvaltningsloven, arkivloven, offentlighetsloven, opplæringsloven, arbeidsmiljøloven med mere. Flertallet av våre politikere ønsker ikke det, de vil heller gjøre livet til ordføreren mer enn surt. Hvorfor beskytter de rådmannen? Har han noe på dem hele gjengen? Hvorfor beskytter man den som mobber? Hvorfor skal ikke han stå til ansvar for de lovbrudd han har gjort? Han fortsetter jo bare å begå nye lovbrudd så lenge ingen setter foten ned. Jeg vil anbefale alle å lese John MacLeods leserbrev i ukens Budstikka hvor han der stiller de rette spørsmål i sakens anledning, spørsmål vi alle trenger svar på for å forstå hva som egentlig skjer og hvorfor.

Ingen er tjent med at rådmannen ikke stilles til ansvar. Det må før eller siden skje uansett. Denne seigpiningen går ut over alle. Politikerne, administrasjonen og alle som jobber og bor i kommunen. Det gjelder også for rådmannen og hans familie. Politikerne må snart ta innover seg et stadig større folkekrav om at handling må skje og at lovbrudd må få konsekvenser for den det gjelder. Hadde rådmannen vært klok hadde han for lenge siden forstått at ordfører er folkevalgt og må bli værende. Han burde tatt sin hatt og gått på et tidlig tidspunkt, men det har han ikke gjort og må leve med konsekvensen av det. At flertallet av våre folkevalgte har bestemt seg for et varig vern av rådmannen og er villig til å ofre alt for netttopp det, om det så betyr at de må bruke ordføreren som syndebukk er for meg uforståelig. Dette er ansvarsfraskrivelse og mobbing av verste sort. Alle er opptatt av rådmannens barn og det er viktig. De bor heldigvis ikke i denne bygda. Hva med ordførerens barn som bor i bygda? Hva med dem? De som må lese alle beskyldninger mot sin mor, beskyldninger som ikke holder vann. De som må tåle bygdedyret, hva med dem? Mobbing er farlig, mobbing tar liv, men bryr flertallet av våre politikere seg om det? I det ene øyeblikket elger de seg innpå ordføreren for å få en klem, jeg har sett det selv i kommunestyremøte, i det andre gir de henne skylden for alt. Hersketeknikker kalles det, men de ser det ikke slik, det er åpenbart.

Jeg vil bare minne alle våre folkevalgte på dette. Det er mange som har måttet rømme bygda på grunn av mobbing. Flere er på vei til å flytte ut og nye erstatningskrav vil komme i fremtiden. Nye mennesker vil bli mobbet ut på rådhuset, nye varsler vil komme så lenge flertallet av våre politikere ikke vil gjøre noe. Det som til nå har blitt gjort har ikke virket men gjort vondt verre. Vi trenger nye krefter inn både i administrasjon og politikken. Mennesker som forstår at arbeidsplasser og skoler skal være en trygg arena for alle, ikke bare det store flertall.

Med ordene nedenfor ønsker jeg alle en riktig god helg.

En kommentar om “Heksejakten på ordføreren.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s