Å nøste opp i en mobbesak.

I går skrev jeg ti bud om hva du skal gjøre når du oppdager at barnet ditt utsettes for mobbing. Nå skal jeg skrive litt om hvilke spørsmål man bør stille seg når en nøster i en mobbesak. Dette er viktige spørsmål å tenke over.

Har vi sagt fra til skolen at skolen må gjøre noe med barnets læringsmiljø? Hvis ikke gjør det for dette går rett inn i kjernen av lovverket. Alle barn har krav på et godt læringsmiljø. Barn som mobbes har ikke det, du lærer absolutt ingenting når du er redd og utrygg.

Har vi sagt fra skriftlig (E-post)? Hvis ikke gjør det.

Har skolen gjort noe? Hvis ikke må du kontakte fylkesmannen, barneombudet eller politiet, alt ettersom hvordan saken står. Kanskje må du kontakte alle tre.

Har det som skolen har gjort virket slik at barnet ditt har fått det bedre på skolen? Hvis ikke må du foreta deg noe. Kontakt fylkesmannen å be om hjelp.

Når startet det at barnet ditt ikke hadde det bra på skolen?

Når oppdaget dere foreldre det?

Når sa vi fra til skolen første gang?

Har dere noen gang fått enkeltvedtak eller aktivitetsplan etter paragraf 9a-3? Hvis ikke krev å få et og kontakt fylkesmannen.

Det viktigste spørsmålet, har skolens tiltak for godt læringsmiljø virket? Hvis ikke kontakt fylkesmannen og hold barnet ditt hjemme.

Opplever barnet et inkluderende klassemiljø? Hvis ikke kontakt fylkesmannen.

Har barnet et læringsmiljø som fremmer trivsel og læring? Hvis ikke hold barnet ditt hjemme og kontakt fylkesmannen.

Mandag skal jeg skrive et blogginnlegg om hvordan du går frem for å holde barnet ditt hjemme til læringsmiljøet blir trygt og du kan sende barnet ditt tilbake til skolen igjen.

I helga blir det litt andre innlegg, et om kjoler og på søndag kommer det en ny bokanbefaling. Enn så lenge ha en god torsdag om det regner eller ikke😊

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s