Politikerne våre tok arbeidsgiveransvar👍

Gårsdagen var en spennende dag fordi spørsmålet om å anke dommen i varslersaken skulle avgjøres i et ekstraordinært kommunestyremøte. MacLilands – Per Svein som var på jobb i Nordsjøen og hadde lovlig frafall, stilte på dette spesielle møtet.

Da vi satte oss ble jeg bedt å si noen ord til Fædrelandsvennen og det sa jeg ja til. Det var ikke så mye annet å si enn dette.

Det ble etterhvert mer enn fullt og jeg er så stolt og glad for at så mange tør å bry seg om i en sånn sak. All ære til de som stilte for å støtte opp om en vanskelig sak. Og all ære til de politikere som sørget for at dette skulle avgjøres av et samlet kommunestyre.

Vi fikk høre halve redgjørelsen fra advokaten hvor han anbefalte anke og hvorfor. Det var etter boka og lå i kortene. Jeg har aldri hørt om en kommuneadvokat som ikke vil anke i mobbe og varslersaker. Så ble møtet lukket for resten av innlegget til kommuneadvokaten.To politikere mente dette kunne kjøres for åpne dører for alt dette og mer til var blitt kjørt for åpen rett ei uke til endes. Alle fremmøtte var enig i det der vi ble stående på gangen å vente på å få lov å komme inn igjen.

Da vi kom inn og før møtet ble lukket var det blitt sagt mye klokt fra mange politikere fra talerstolen. Det er politikere som har gjort en fantastisk innsats og støttet varslerne. Politikere som lenge har villet ordne opp. Det ble deres store dag i går. Det de hadde jobbet for så lenge så ut til å kunne gå veien.

Mongstad fra MDG leste opp en mail, en apell fra Anne Thomassen. Varsleren som i 2016 inngikk et forlik med kommunen fordi hun hadde fått ødelagt helsen sin fordi hun varslet om mobbing på arbeidsplassen. Da ble hun utsatt for en heksejakt uten like. Det endte med uførhet og et forlik med kommunen og tap av en elsket arbeidsplass hun hadde jobbet på i 32 år. Hun betalte den ultimate prisen for å få være et ekte menneske og ikke å tåle så inderlig vel den urett som ikke rammer en selv. Veldig få hadde turt å gjøre noe tilsvarende og selv på denne dagen klarte hun å tenke på andre. Det er bare å ta av seg hatten.

Hun oppfordret politikerne til å stemme med hjertet og til å være ekte mennesker. At altfor mange hadde lidd nok og lenge nok nå, selv om de var sterke, så var de mennesker. Hun henviste til Røynåssaken, til Lilandssaken, til hennes egen sak, til alle varslersakene og nå spesielt til denne saken. Hun ba dem stoppe det nå før liv går tapt. Det var sterkt å sitte å høre dette for jeg vet at det bare er tifeldigheter at ikke flere liv har gått tapt i disse sakene og det er hovedgrunnen til at jeg var til stede under behandlingen i går.

Det ble ganske fort klart at politikerne hadde brukt uka godt og jobbet med et forslag alle partiene kunne enes om, ord var blitt veid på gullvekt så det ble spiselig for alle. Det er fint å se at de kan samarbeide når de vil uten å gå til angrep på hverandre. De er våre folkevalgt, de er ombudsmenn og kvinner. De er våre tillitsvalgte. Ordene tillit og valgt bør ligge fremst i pannen i alle saker. Vi har stemt dem frem for å tale vår sak og handle til bygdas beste. I går viste de at de kunne👍Derfor tror jeg også at de i felleskap kan klare å gjøre de nødvendige grep for å få stanset det som skjer og at de lovbrudd som er avdekket i dommen får konsekvenser for dem det gjelder. En stor takk sendes til et samlet kommunestyre i kveld. Dere tok arbeidsgiveransvar og det kjentes godt for alle oss i salen som håpet på at rettferdighet skulle skje. Denne mannen her har imponert med to torsdager på rad og det skal litt til. Derfor vil jeg appellere til alle politiske partier om å slippe ungdom og unge voksne til i partiene så vi får flere av dem inn i styre og stell. De er fremtiden vår og de sitter med nye løsninger på gamle problem og det er klokt av oss alle å lytte. Vi trenger disse unge, kloke og løsningsorienterte menneskene i dagens samfunn.

Da er det bare å ønske alle en flott fredag, som kommer med sol her i Søgne😊

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s