Vennskap❤️

Hva betyr egentlig vennskap for deg? For meg er vennskap en svært viktig del av livet. Det finnes mange former for vennskap og mange forskjellige venner. Noen står meg veldig nær, mens andre igjen kan være mer perifere.

Jeg har venner fra ulike faser av livet. Noen ser jeg ofte og noen ser jeg sjelden. Noen har jeg kanskje ikke snakket med på mange år, men straks vi møtes er kontakten den samme og vi bare fortsetter samtalen der vi slapp den sist.

Jeg har venner fra barndommen, fra barne og ungdomsskolen. Fra husmorskolen, handelskolen, kokkskolen, fra læretiden, fra arbeidslivet, fra nabolaget, fra sosionomstudiet, fra masterstudiet, facebookvenner og venner jeg har fått gjennom mitt engasjement for mobbesaken. Jeg har også venner jeg har fått takket være felles interesser og kursvirksomhet. Hver eneste dag kommer med muligheten for nye vennskap.

Noen venner kommer for å bli, andre har man kanskje bare en liten stund. Alt er like verdifullt. Er man åpen for det er muligheten for vennskap til stede hver eneste dag. Jeg er veldig dårlig på dette med nettverksbygging. Det blir litt for mye kjøp og salg for meg og altfor overflatisk. Jeg liker best å skape relasjoner til andre mennesker, gå litt mer i dybden for å finne kjernen. Alle mennesker har en historie jeg kan lære noe av. Dette er hva jeg kaller ekte vare.

Jeg opplever at folk sier til meg at jeg har et stort nettverk, men slik ser ikke jeg på det. Jeg opplever å ha en god relasjon til mange mennesker og det er jeg evig takknemlig for. Det er viktigere for meg en allverdens nettverk. Jeg misliker sterkt den risikoen det innebærer for kjennskap og vennskap. I antimobbearbeidet ser jeg altfor ofte at voksne beskytter hverandre på bekostning av barn og det gjør meg skikkelig dårlig.

Vennskap handler for meg om å gi og ta, i en balanse til det beste for begge. Det handler om lojalitet, tillit og det å kunne stole på hverandre. Det handler om å være til stede for hverandre i gode og vonde dager å bry seg om hverandre, men ikke bry seg med. Og det handler om å kunne unne hverandre det beste.

Et liv uten venner ville vært fullstendig meningsløst for meg. Derfor har jeg alltid døren og hjertet åpent for nye vennskap. Jeg vet jo aldri når jeg vil oppleve en slik velsignelse igjen og da gjelder det å være beredt.

En vennskapelig tirsdag ønskes alle.

En kommentar om “Vennskap❤️

  1. Fikk besøk av en barndomsvenn og hans kone i periode hvor jeg virkelig «lå nede» på nittitallet. Ble så glad da han ringte å spurte om de kunne komme. Hadde en koselig kaffekopp og pratet om løst og fast, inntil han kom til saken. Jeg hadde «stort nettverk» , han solgte Herbalife. Det var som å få en knyttneve i magen. Etter det har «nettverk» fått en annen betydning. Vennskap derimot og bekjentskap😉

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s