En stille protestđŸ’Ș

I gÄr torsdag skulle varslersaken opp som referatsak i kommunestyret. Da var vi en gjeng som bestemte oss for Ä stille der. Vi skulle gÄ inn i samlet flokk og sitte der til saken var over for sÄ Ä reise oss Ä forlate salen i samlet flokk. En stille protest.

Mange av de tidligere varslerne orker rett og slett ikke for det ble altfor tÞft for dem og det sier mye om hvor stort omfang denne saken har. Vi kom som en overraskelse pÄ alle da vi strente inn i salen og skapte endel uro selv om vi var stille. Det ble tatt bilder og filmet sÄ det holdt.

Det startet med den sedvanlige diskusjonen om habilitet og det forundret mange av oss at sÄ mange mente rÄdmannen var habil etter Ä ha lest dommen. Han stÄr bak flere av lovbruddene som er avdekket i dommen. Han mente selv han ikke var inhabil , men 14 av 11 representanter mente han var. Etter mye om og men ble man enige om at ordfÞrer og varaordfÞrer var habile.

Saken kunne dermed starte. Kommunens representant skule fÞrst informere om sine opplevelser i retten men snakket om at vi mÄtte bruke god tid og lytte til advokatene. Da vet vi jo svaret alle sammen, det blir en anke og en motanke og nok en utsettelse.

Representanten fra MiljÞpartiet de grÞnne reiste seg og kom med et glimrende forslag om at kommunestyret skulle ta det hele og fulle ansvar for om det skulle ankes, ikke formannskapet. Meget fornuftig for ellers kommer vi aldri noen vei. Han ville det skulle stemmes over i dag og at vi ikke trengte noen advokat for Ä avgjÞre dette og at vi ikke mÄtte bruke lang tid. Vi mÄtte ogsÄ sette ned en arbeidsgruppe som jobbet med Ä finne tiltak som ga alle et godt arbeidsmiljÞ. Etter det kom det mange kloke innlegg og noen ikke fullt sÄ kloke. Det ble i alle fall bestemt at et samlet kommunestyre skulle ta ansvar for om saken ble anket eller ikke. Deretter ble det gruppemÞte i et kvarter.Etter gruppemÞte ble det bestemt at det skulle vÊre et ekstraordinÊrt kommunestyremÞte som skulle avgjÞre saken torsdag 1februar altsÄ om en uke.

Slik jeg ser det mÄ de lovbruddene som er avdekket fÄ konsekvenser for de det gjelder. Og det er toppledelsen som har det overordnede ansvar for Ä sÞrge for Ä se til at lovverket fÞlges.

Hvorfor beskytter vi de som mobber pÄ bekostning av de som mobbes? Det mÄ en holdningsendring til hos flertallet i kommunestyret og det mÄ handles pÄ det vi nÄ vet fra dommen. Det mÄ iverksettes tiltak som forbedrer arbeidsmiljÞet, ikke bare iverksette tiltak uten mÄl og mening, tiltak som ikke virker, men gjÞr mer skade og som slaktes i dommen.

Etter min mening bÞr politikere vÊre forsiktig med Ä uttale seg i pressen om hva som virker og ikke virker av tiltak til de har lest dommen. Slike uttalelser skader oss alle og setter oss i et dÄrlig lys. Da er det smartere Ä si til pressen at dette kan jeg ikke uttale meg om fÞr jeg har lest dommen.

Mobbing er et stort samfunnsproblem og for Ä stanse mobbing mÄ det handles. Det mÄ fÄ konsekvenser for de som mobber Ä bryte loven. Politikerne mÄ rette opp i feil Ä sÞrge for at det ryddes opp en gang for alle. Det mÄ iverksettes tiltak som virker, som fÄr slutt pÄ mobbingen. Og dermed gir alle et godt arbeidsmiljÞ slik de etter loven har krav pÄ. FÞrst da kan vi si vi har nulltoleranse mot mobbing. Inntil det skjer vil nulltoleranse bare vÊre et honnÞrord vi smykker oss med.

Kommuneadvokaten vil slik de gjorde i Roberts sak anbefale en anke. RÄdmannen vil naturlig nok stÞtte dette. Slik han gjorde i Roberts sak. NÄ har formannskapet tatt i mot og fulgt rÄd fra kommuneadvokater og rÄdmann mange ganger rÄd som har vist seg Ä vÊre dÄrlige bÄde i varslersaken og i vÄr sak. Derfor forundrer det meg at flertallet i formannskapet stadig vekk lytter til og fÞlger disse rÄdene uten Ä blunke. Jeg har sant Ä si problemer med Ä forstÄ det som jeg oppfatter som den rene avgudsdyrkelsen av rÄdmannen, men det er nÄ bare min opplevelse av det.

Min mann ba i gÄr kommunens representant om Ä ta til vettet Ä gjÞre det som var rett. Han spurte om han mente at han ikke hadde vett. Jeg sa det er stor forskjell pÄ ikke Ä ha vett og ta til vett. For Ä ta til vett mÄ du jo ha et vett Ä ta til. Jeg ba han huske pÄ at han var folkevalgt og at det var oss folket han skulle tjene.

NĂ„ hĂ„per jeg mange mĂžter opp og viser sin stĂžtte til varslerne neste torsdag.Dette bildet viser mye kvinnekraft samlet. Det er ordfĂžreren, den ene varsleren , Tove og meg.Da gjenstĂ„r Ă„ Ăžnske god helg❀

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk pÄ et ikon for Ä logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s