En stille protest💪

I går torsdag skulle varslersaken opp som referatsak i kommunestyret. Da var vi en gjeng som bestemte oss for å stille der. Vi skulle gå inn i samlet flokk og sitte der til saken var over for så å reise oss å forlate salen i samlet flokk. En stille protest.

Mange av de tidligere varslerne orker rett og slett ikke for det ble altfor tøft for dem og det sier mye om hvor stort omfang denne saken har. Vi kom som en overraskelse på alle da vi strente inn i salen og skapte endel uro selv om vi var stille. Det ble tatt bilder og filmet så det holdt.

Det startet med den sedvanlige diskusjonen om habilitet og det forundret mange av oss at så mange mente rådmannen var habil etter å ha lest dommen. Han står bak flere av lovbruddene som er avdekket i dommen. Han mente selv han ikke var inhabil , men 14 av 11 representanter mente han var. Etter mye om og men ble man enige om at ordfører og varaordfører var habile.

Saken kunne dermed starte. Kommunens representant skule først informere om sine opplevelser i retten men snakket om at vi måtte bruke god tid og lytte til advokatene. Da vet vi jo svaret alle sammen, det blir en anke og en motanke og nok en utsettelse.

Representanten fra Miljøpartiet de grønne reiste seg og kom med et glimrende forslag om at kommunestyret skulle ta det hele og fulle ansvar for om det skulle ankes, ikke formannskapet. Meget fornuftig for ellers kommer vi aldri noen vei. Han ville det skulle stemmes over i dag og at vi ikke trengte noen advokat for å avgjøre dette og at vi ikke måtte bruke lang tid. Vi måtte også sette ned en arbeidsgruppe som jobbet med å finne tiltak som ga alle et godt arbeidsmiljø. Etter det kom det mange kloke innlegg og noen ikke fullt så kloke. Det ble i alle fall bestemt at et samlet kommunestyre skulle ta ansvar for om saken ble anket eller ikke. Deretter ble det gruppemøte i et kvarter.Etter gruppemøte ble det bestemt at det skulle være et ekstraordinært kommunestyremøte som skulle avgjøre saken torsdag 1februar altså om en uke.

Slik jeg ser det må de lovbruddene som er avdekket få konsekvenser for de det gjelder. Og det er toppledelsen som har det overordnede ansvar for å sørge for å se til at lovverket følges.

Hvorfor beskytter vi de som mobber på bekostning av de som mobbes? Det må en holdningsendring til hos flertallet i kommunestyret og det må handles på det vi nå vet fra dommen. Det må iverksettes tiltak som forbedrer arbeidsmiljøet, ikke bare iverksette tiltak uten mål og mening, tiltak som ikke virker, men gjør mer skade og som slaktes i dommen.

Etter min mening bør politikere være forsiktig med å uttale seg i pressen om hva som virker og ikke virker av tiltak til de har lest dommen. Slike uttalelser skader oss alle og setter oss i et dårlig lys. Da er det smartere å si til pressen at dette kan jeg ikke uttale meg om før jeg har lest dommen.

Mobbing er et stort samfunnsproblem og for å stanse mobbing må det handles. Det må få konsekvenser for de som mobber å bryte loven. Politikerne må rette opp i feil å sørge for at det ryddes opp en gang for alle. Det må iverksettes tiltak som virker, som får slutt på mobbingen. Og dermed gir alle et godt arbeidsmiljø slik de etter loven har krav på. Først da kan vi si vi har nulltoleranse mot mobbing. Inntil det skjer vil nulltoleranse bare være et honnørord vi smykker oss med.

Kommuneadvokaten vil slik de gjorde i Roberts sak anbefale en anke. Rådmannen vil naturlig nok støtte dette. Slik han gjorde i Roberts sak. Nå har formannskapet tatt i mot og fulgt råd fra kommuneadvokater og rådmann mange ganger råd som har vist seg å være dårlige både i varslersaken og i vår sak. Derfor forundrer det meg at flertallet i formannskapet stadig vekk lytter til og følger disse rådene uten å blunke. Jeg har sant å si problemer med å forstå det som jeg oppfatter som den rene avgudsdyrkelsen av rådmannen, men det er nå bare min opplevelse av det.

Min mann ba i går kommunens representant om å ta til vettet å gjøre det som var rett. Han spurte om han mente at han ikke hadde vett. Jeg sa det er stor forskjell på ikke å ha vett og ta til vett. For å ta til vett må du jo ha et vett å ta til. Jeg ba han huske på at han var folkevalgt og at det var oss folket han skulle tjene.

Nå håper jeg mange møter opp og viser sin støtte til varslerne neste torsdag.Dette bildet viser mye kvinnekraft samlet. Det er ordføreren, den ene varsleren , Tove og meg.Da gjenstår å ønske god helg❤️

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s