Line Sommer Hoel

I dag skulle jeg vært og besøkt Line Sommer Hoel i hennes nybygde hus. Det hadde jeg gledet meg til, men influensaen har slått meg ut og det er ingen grunn til å forsøke å smitte flere.

Det jeg trodde var en heftig forkjølelse på tirsdag utviklet seg onsdag til å bli noe helt annet og før klokka sju på kvelden var jeg så full av feber og så trøtt at øynene ikke ville holde seg åpne. Så det var bare å krype til køys og der ble jeg i tretten timer før jeg forflyttet meg til sofaen. Jeg regner med at immunforsvaret mitt lå nede på grunn av dårlig nattesøvn etter rettsaken før jul og dødsfallet til nabogutten. Kroppen sier klart i fra at ro og hvile nå er påkrevd. Mitt problem er at jeg ikke tåler kodein og morfinpreparater og det er dumt når hosten står på. I fjor fant jeg en medisin som hjalp så kjæresten har kjøpt inn det, repsils og halslinser og jeg drikker bøttevis med te og honning.

Dette hjelper veldig så i løpet av et par dager er jeg mitt gamle jeg igjen👍

Jeg ble kjent med Line i desember 2015 da Malvik kommune bestemte seg for å anke den knusende tingrettsdommen mot kommunen rett før jul. Jeg tok kontakt med henne fordi jeg hadde noen tips til hvordan hun kunne gå frem for å få kommunen til å trekke anken. Da var vi i gang. Først sendte hun dommen til hele kommunestyret med en innstendig bønn om å stanse mens leken var god. Hun gikk også ut i media og la anonymiteten bak seg. Ved hjelp av media, sosiale medier og hennes egen blogg klarte hun å få kommunen til å snu og trekke anken. Det skjedde i januar 2016 og dermed var dommen rettskraftig.

For de som er interresert kan dere gå inn å lese bloggen hennes http://www.lillestoremeg.no Der kan dere også lese dommen i Malviksaken.

Mobbedommene er utrolig viktig for antimobbearbeidet og den viktigste dommen er høyesterettsdommen fra Kristiansand fra 2012.

Vi fikk to nye rettskraftige dommer i fjor, en mot Aukra kommune og en mot Ulstein kommune. Det inngås langt flere forlik enn det blir rettsaker i mobbesaker i dag. Det er forståelig at mange velger forlik fremfor den belastningen det er å kjøre sivile søksmål mot egen kommune , men for at vi skal skape varig endring er vi avhengig av at flere klarer å ta den belastningen det er å kjøre rettsak. Vi lever i en rettstat hvor endringer av holdninger og endringer til det bedre skjer via domstolene. Det er de rettskaftige dommene som drar arbeidet i rett retning.

Dommene blir en rettesnor for antimobbearbeidet.

Dommene får konsekvenser for kommunene på en helt annen måte enn hemmelige forlik. De setter også fingeren på hva som ikke fungerer og hva som må til for å stanse det som skjer.

Tilbake til Line, hun er et av de sterkeste og mest selvstendige menneskene jeg kjenner og vi har jevnlig kontakt. Da jeg tok kontakt med henne i desember 2015 viste det seg at hun bodde i Grimstad og da ble det slik det året at Line feiret nyttår sammen med meg og min familie. Line er et menneske med utrolig mye kjærlighet og omtanke for menneskene rundt seg. Noe som stadig vekk forundrer meg etter all jævelskapen hun har vært utsatt for. Vi chatter stadig sammen om alt fra livets alvor til hvilken farge jeg synes hun skal ha på soverommet sitt. Line kommer til å bety veldig mye for det framtidige antimobbearbeidet, men enn så lenge skal hun bruke tiden på å ta vare på seg selv❤️

Med dagens ord ønsker jeg riktig god helg fra Lilandsresidensen💚

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s