Ny varslersak i Søgne.

Mens vi venter på dommen i varslersaken kommer det nok en varsling på ledelsen i kommuneadministrasjonen. Jeg tror det kommer til å komme flere varsler helt frem til flertallet i kommunestyret blir seg sitt arbeidsgiveransvar bevisst og går inn for å undersøke, avdekke og stanse det som skjer. Først da er det mulig å gå videre. I boken min Alle mot en skriver jeg om politikernes arbeidsgiveransvar i mobbesaker som disse varslingene er. De handler om det psykososiale miljøet på arbeidsplassen.

Det er politikerne som har hovedansvaret for antimobbearbeidet og at det blir gjort på forsvarlig vis, ikke bare i skolen, men på de kommunale arbeidsplasser også.

Det handler om å være på, å ta ansvar og ikke vedta seg bort fra problemene, men få de frem i lyset og løse dem der.

Politikere bør også gå i seg selv om måten de omtaler hverandre i Søgnepolitikken. Slik jeg ser det fremstår mange som dårlige forbilder nettopp her.

Kanskje noen rett og slett bør lese boka mi? Det er nemlig ikke blitt noe bedring i skolene heller, selv ikke når barn og foreldre får medhold hos fylkesmannen. I stedet for å lære av feil legges alt i skuffen for etterretning og den er nå så full at den snart selvantenner.

Kommuneadminustrasjonen gjør hva som helst for å legge lokk på mobbesaker. Det så vi eksempler på under rettsaken i desember og det opplever barn og foreldre stadig vekk i Søgne. Når de varsler om mobbing meldes de nesten uten unntak til barnevernet uten at familien engang blir informert. Dette er ikke lov i følge loven, men gjøres med administrasjonens velsignelse. Hvordan jeg vet det? Joda det finnes nok av dokumentasjon også på det. Jeg har også opplevd administrasjonens hardkjør i så måte. De prøvde først å vinne meg over. Jeg ble invitert på lunsj med oppvekstsjefen med påskudd at de ville lære av våre erfaringer. Det handlet ikke om det for det handlet om å få meg til å skifte side, men jeg er ubestikkelig og er alltid på barnas side. Det er ikke bare noe jeg sier slik så altfor mange gjør. I stedet benyttet jeg anledningen til å fortelle hva som var feil og hva som måtte rettes opp. Jeg leste han teksten kan du si og han tok det som en mann

Da dette ikke nyttet benyttet asministrasjonen seg av muligheten til å sende en tolv siders drittpakke til fylkesmannen i en mobbesak hvor jeg hadde hjulpet familien med en klage til fylkesmannen. De er ikke engang redde for å skriftliggjøre sine løgner. Heldigvis kan fylkesmannen skille klinten fra hveten så familien vant på alle punkter, ikke bare en, men to ganger uten at noe er blitt bedre av den grunn. Tvert imot.

Dette er permen min om de kritikkverdige forhold som er blitt avdekket om kommunen de siste tre årene og alt henger sammen. I tillegg har jeg en egen perm med utklipp fra vår egen sak.

Det er skremmende å se uttalelsene fra kommunens representant hvor han forteller hvor lite han vet og kan om dette. Er det slik for de fleste politikere i bygda mon tro? Er det konfliktskyhet som får dem til å vedta seg bort fra lovpålagte oppgaver gang på gang og la jurister og domstol ta jobben? Ting kan tyde på det, tre rettsaker, to knusende dommer og et forlik så langt og enda har ikke dommen falt i varslersaken.

Så har Høyre gått til det skritt å ekskludere lederen av kontrollutvalget. Den eneste i partiet som vil rydde opp. Den eneste som forstår at vi ikke kommer videre før vi har ryddet opp og lært av det som har skjedd. Han nektet i høst å skrive under på en erklæring om å være tro mot partiet til Dovre faller? Det er helt urimelig og ulovlig. Mye tyder på at vi i Søgne ikke er så opptatt av lovverket, vi følger våre egne lover. Lederen fikk heller ikke begrunnelse for eksklusjonen eller mulighet til å forsvare seg. Han fikk det visst til slutt, men altfor sent. Han har klaget det videre og det skal behandles om ikke lenge og han får da lov å komme med sin versjon. Partileder sier at det ikke har noe med varslersakene eller kontrollutvalget å gjøre, men noe internt i måten vi oppfører oss mot hverandre. Det skurrer i mine ører for det er han som i mine øyne har opptrått ryddigst av alle i partiet og som holder en saklig tone. Ikke alle i pariet gjør det verken muntlig eller i kommentarfeltene. De kan si hva de vil, min opplevelse er at han blir straffet for ikke å følge gutteklubben grei sitt flertall.

På toppen av dette er kommunen under etterforskning når det gjelder omstendighetene rundt barnedrapet. Og alt henger sammen slik jeg ser det. Vi vedtar oss bort fra alle problemer for fasaden er viktigst.

Denne A4 permen er stappfull av notater fra rettsaken.I tillegg ble denne notisboken også full. Jeg skal gå gjennom dem i dag. Så og si alt er skrevet ned. Det fikk jeg tid til fordi det var to fulle blekker med dokumentasjon i saken på flere hundre sider hver som det stadig ble henvist til og det måtte blas og letes og da fikk jeg tid til det. Jeg er en racer på notater og har min egen stenografi som bare jeg forstår. Etter et år på sonans, tre år på sosionom, et halvt år på pågygg i statsvitenskap for å komme inn på master og til slutt en master i statsvitenskap og ledelse har jeg fått mye trening i å notere kjapt. Det har ødelagt håndskriften min fullstendig, men det er verdt prisen. Vi lever jo i dataverdenen så jeg trenger ikke skrive håndskrevne brev som er umulig for andre å tyde.

Nå er det tid for frokost og dagens ord. Ta vare på hverandre og grip dagen❤️

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s