Farvel 2017, velkommen 2018

Da legger vi snart 2017 bak oss. Det har vært litt av et år med både gode og vonde opplevelser, men summa summarum føler jeg at familien Liland blir en mer og mer funksjonell famile igjen etter år med mobbing og posttraumatikk.

Hver jul får vi kalender fra Tove og John med bilder fra felles opplevelser året som gikk. Det er alltid en veldig kjærkommen gave.

Jeg fikk også visdomsord som jeg skal krydre bloggen med det neste året.

2017 bragte med seg to jubileum. Per Svein og jeg hadde 30 års bryllupsdag 16 mai og det feiret vi med barn, svigerbarn og barnebarn. Og så reiste vi på tur. Vi fortsetter feiringen i 2018 med å ta med barn, svigerbarn og barnebarn til Danmark hvor vi skal gjøre Legoland.

Synne til Kristoffer fylte 20 år rett før jul og vi fikk være med å feire.

Neste år er det to jubileer i familien. Vår eldste sønn Kristoffer fyller 30 år.

Min yngste bror Ole fyller 50 og vi regner med at han da slår på stortromma og inviterer på fest👍

Bildet er ærlig og redelig stjålet av kjæresten hans Linda Nordaunet Eriksen.

Vi er også i gang med prosjekt Langenes og sykkelstien er kommet på plass der ute og utpå nyåret starter byggingen av veien inn til feltet og går alt etter planen er vi i gang før 2018 er over.

Jeg gikk av som leder i slutten av mai etter å ha oppnådd målet om å få med meg folk som kan overta ansvaret, men jeg fortsetter som et veldig aktivt medlem og mentor, men ingen syvende mor på veggen. Styret bestemmer👍Sammen med Karianne som overtok som leder i mai var jeg og andre kritikere av det nye lovforslaget til mobbelov invitert inn til kunnskapsdepartementet for info om det skuffende resultatet av det nye lovverket i midten av februar. Trøsten er at det hele skal evalueres om halvannet år. Vi som jobber med problematikken har i praksis sett det vi fryktet. Barns rettssikkerhet er svekket selv om stadig flere klager til fylkesmannen.

Karianne og jeg var også på et seminar som ble ledet av Læringsmiljøsenteret men i regi av utdanningsdirektoratet og helsedirektoratet om oppfølging av de som har vært mobbeutsatt og om senskader. Dette skjedde i begynnelsen av desember. Karianne og jeg planlegger et brev med en evaluering av seminaret til Læringsmiljøsenteret. Barna var altfor lite i fokus og fokuset havnet på hvor vanskelig dette var for de voksne som jobbet med dette og det er fullstendig feil fokus.

FMM skal i møte med Barneombudet nå i januar for å dele nettverkets erfaringer på feltet. Leder i styret Karianne Nergård Smitt og Elin Magga stiller på vegne av nettverket.

Jeg har fulgt flere rettsaker dette året og kommer nok til å følge noen det neste året også, selv om jeg trapper ned. Jeg holder på med en traumeutdanning og skal ta del to og del tre det neste året. Jeg kommer også til å videreføre og videreutvikle bloggen. Jeg kommer også til å begynne på et råmanus til en bok.

Robert og jeg har holdt to foredrag sammen og det holder nå mens han utdanner seg samtidig med at han har hovedomsorgen for sine to barn. Vi har også hatt noen utfordringer som vi har stått i og som vi har jobbet oss gjennom sammen. Robert sier at vi er et forbanna godt team så vi må gjøre noe sammen en gang i fremtiden. Den som lever får se.

Team Liland og Robert skal i møte med Barneombudet i Oslo i februar/mars sammen med syv andre familier som har vært i rettslige prosesser og kjørt hele løpet. De kaller det ekspertmøte hvor vi er ekspertene og de skal lytte å lære av våre erfaringer.

Vi reiste mye i 2017 og det kommer vi til å fortsette med i 2018.

Vi skal blant annet gå deler av pilegrimsleden til Roma i Liguria og Toscana.

Nå gjenstår det å takke for det gamle året og ønske det nye velkommen.

Godt nyttår folkens❤️

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s