Retten er hevet og juleferien er mer enn velkommen🌹

Endelig hadde jeg ei natt med litt bedre søvn. Alle som følger saken i retten er slitne nå. Det er ikke rart og det handler om mange forskjellige ting. Det handler om å sitte konsentrert i mange timer hver dag å lytte til tøffe historier. Det handler om å snakke med å høre lignende historier til veldig mange av de som sitter i salen og følger den. Jeg har ikke tall på hvor mange som har sagt at de har opplevd akkurat det samme som de to varslerne som har gått til sak. Folk som har opplevd det samme har tatt seg fri fra jobben, uten lønn for å følge saken. De har tøffe historier alle sammen, historier man ikke vil høre om i vår kommune for flertallet vil legge det bak seg uten å rydde opp. Mange sliter med flashbacks og det får jeg også for denne saken er veldig lik vår egen sak.

Etter å ha travet fem dager frem og tilbake i retten i første etasje fant jeg ut i lunsjen i går at jeg måtte gå til åstedet for vårt erstatningssøksmål å face nok en demon mens jeg først befant meg på Tinghuset. Her i denne gangen og i disse sofaene satt, sto, gikk og travet jeg rundt i halvannen dag før jeg fikk slippe inn døra og inn i vitneboksen for å foreta mitt livs viktigste eksamen. Jeg husker og kjenner fremdeles følelsen som sitter lagret i kroppen og som er av det sterke slaget.

Det har gått forbausende greit å være her denne uken og det skyldes ikke minst Tove MacLeod som har sittet ved min side. Sammen klarer vi å se det meste fra den lyse siden uansett hvor mørkt det er og det kommer godt med også her.

Tonen mellom oss og kommunens representant er også god selv om han også er sliten. Han hadde fortalt sin kone at han hadde vært sammen med fru Liland hele uken. Det mente vi alle måtte være innafor siden dette tross alt var en rettsal.

Han hadde en kone som tok ansvar og ordnet alt til jul( jeg vil også ha en kone!!!). Det var bare en gave han trengte å kjøpe og den hadde han fått noen andre til å kjøpe for seg. Han hadde outsourscet. Da måtte jeg fortelle at jeg hadde laget handleliste til Robert som han skulle komme å hente og så skulle han julehandle all maten fra mor. Han studerer og har juleferie så han fikser det. Da ble det spurt om hva han studerte? Sosionom sa jeg, han skal bli som sin mor, helt uforbederlig og da lo folk merkelig nok. Tove sa da, her har ikke eplet falt så langt fra stammen og jeg svarte da nei og det er nettopp derfor han har overlevd.

Denne dagen var det bare advokatenes sluttprosedyrer som gjensto. Først ut var varslernes advokat og han fremførte en solid og grundig oppsummering av det vi hadde hørt hele uken og dokumentasjon knyttet til den. De som ønsker å se den kan gå inn på Fædrelandsvennen nett.

Da vi gikk til sak var kommunens advokat klinkende klar på at kommunen ikke hadde noe ansvar i saken og at de hadde gjort alt de kunne.

Kommunens advokat gikk hardt ut mot varslerne og levnet dem ingen ære. De var årsaken til problemet sammen med Parats advokat. Dette var en oppkonstruert greie og alt var bare fryd og gammen i kommunen til disse begynte å lage bråk for å få oppmerksomhet. Jeg tror kommunen hadde vært tjent med en litt mer ydmyk tilnærming til problemet i sluttprosedyren. Det som er åpenbart er at kommunen hverken evner eller ønsker å lytte til de med kritiske røster eller de som sitter med vonde opplevelser. Jeg tror denne prosedyren føltes som et slag i ansiktet på de berørte som var i retten denne dagen. Dette kan dere også se på nett om dere ønsker det.

Nå er det bare å vente til dommen faller fredag 19.januar. Som varslerne som følger saken så riktig sier: det finnes bare tapere i denne saken. Likevel mitt soleklare stalltips er at dommen går i varslernes favør. Nå tar jeg juleferie fra denne rettsaken og begynner å tune inn på jula og familie tid. God lille julaften der ute🎄🎄

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s