Årets mørkeste dag, i dag snur sola. Klar for fjerde dag i retten.

Tove og jeg møttes på bussen og fikk oss en debrifing på gårsdagens opplevelser. Det er greit å tune skikkelig inn på vei til byen. Det er mye følelser i sving for alle som er involvert i saken og for alle som følger saken. De aller fleste som er der har kjent mobbingens uvesen på kroppen og det som kommer frem i retten trigger gamle opplevelser så de kjennes på kroppen igjen og igjen. Dette går naturlig nok på nattesøvnen til de fleste av oss, men alle er bestemt på å klare seg med lite søvn denne uken. Jeg sovner helt utmattet tidlig på kvelden og våkner noen timer senere og blir liggende å kverne før jeg står opp.

På vei opp til Tinghuset stoppet vi på Starbucks i dag også for å kjøpe kaffe. Da vi kom inn så vi at det allerede var lang kø av folk som ville inn i rettslokalet. Det handlet selvfølgelig om at i dag skulle både rådmannen og ordføreren avgi sine forklaringer. Det var naturlig nok stor interesse for akkurat det.

Vi har plassert oss trygt bak den fjerde statsmakt. Fædrelandsvennen stilte manns og kvinnesterke med fem personer denne dagen. Kommunens representant proklamerte st han ville sitte ved siden av fru Liland også denne dagen. Det føltes trygt og godt både for ham å Tove å sitte der det var konklusjonen. Da kommunens representant sa at nå har vi jo kontroll på Fevennen også måtte jeg komme med en rettelse. Det er ingen av oss som har kontroll på den fjerde statsmakt og heldigvis for det. Det er en gemyttlig tone mellom kommunens representant og fru Liland selv om vi støtter hver vår side i saken. Det var enormt tett luft i går noe som til tider gjorde oss trette. Jeg avtalte med kommunens representant at om han sovnet og ramlet fremover mot pressekorpset så skulle jeg kjøre albuen inn i siden på ham så han våknet.

Rådmannen forklarte seg først og han fikk holde på i nesten en time uten at advokaten hans stilte et eneste spørsmål. Sett fra tilhørerbenken tenker jeg det hadde gjort seg med litt mer struktur at det hadde vært til kommunens beste, men det er jo deres strategi og deres løp. Dommeren spurte to ganger om ikke advokaten ville stille spørsmål til rådmannen, men det ville han ikke.

Jeg må si at ordføreren vår imponerer meg. Det er med skam å melde at jeg ikke stemte på henne ved forrige kommunevalg. Jeg hadde ikke tro på at hun ville ta tak i ukulturen som fantes i administrasjonen. Der tok jeg skammelig feil. I stedet ga jeg min stemme til noen som kjente godt til dette problemet og som lovte høyt og hellig å sette en stopper for det som foregikk etter valget. Det skulle vise seg å være tidenes valgflesk og det er ikke ofte jeg angrer på ting jeg har gjort for jeg er av den oppfatning at gjort er gjort og spist er spist. Så får jeg heller gjøre det bedre neste gang. Men hadde det vært mulig skulle jeg tatt tilbake stemmen og gitt den til Astrid Hilde.

Hun har vært utsatt for den reneste heksejakt og har vist oss at ukulturen ikke bare sitter i administrasjonen men også i det politiske miljøet. Det er et nettverk av menn som vil bevare makten i bygden og det til enhver pris slik jeg opplever det. Plutselig kommer det en kvinnelig ordfører som nekter å opptre som en gallionsfigur for gutteklubben grei. Hun besitter solid juridisk kompetanse og krever at lovverket følges, og hun vil ordne opp i ting å

ta tak i ukulturen. Det gjør man ikke ustraffet, i alle fall ikke i bibelbeltet. Kvinner skal tie i forsamlinger og være til pynt. Kompetanse er skummelt og glasstaket ligger der tett som et lokk selv om det ikke synes. Du må ikke tro at du er noe, du må ikke komme her og komme her. Vi vil at alt skal være slik det alltid har vært, ikke prøv å forandre det bestående. I tillegg har vi også noen mennesker utenfor rådhuset som støtter opp om de høye herrer og det bestående. De gjør seg bemerket i kommentarfeltene eller i kloakkfeltene i media som jeg kaller det. De sprer møkka si rundt på egne facebooksider og det er jo forsåvidt greit. Det som ikke er greit er at de trenger seg inn på andres sider også med sine lite velkomne virusangrep og de reneste drittpakker blir servert. Selv ble jeg utsatt for to slike angrep forrige uke, som jeg parkerte greit, men som ligger på siden min til skrekk og advarsel. Folk må gjerne besøke mine fbsider, men de får ta med seg folkeskikken inn der.

Vitnemålet til ordføreren var klart og tydelig. Det hersker ingen tvil om at det finnes en fryktkultur som rammer mindretallet og det er mindretallet denne saken handler om. Den handler ikke om de som har det bra eller om hvor vanskelig det er for oss som har det bra å høre om de som ikke har det bra til støtt og stadighet. Det handler heller ikke om å gå rundt grøten å iverksette tiltak rundt de som rammes. Det handler om å ta tak i problemet for så å stanse det som skjer. Det er jo at tankekors når Søgne kommunes egen nettavis skal dekke saken at det eneste de refererer fra denne dagen er hvordan varaorførereren går til frontalangrep på ordføreren utenfor Tinghuset etter hun har vitnet . Det er med på å opprettholde og legitimere en mobbekultur vi må få slutt på i bygda vår. Bygda vår må være en trygg arena for alle som bor der, ikke bare flertallet.

Vi driver og utsetter oss for litt eksponeringsterapi for tiden i Lilandssfamilien og i går var det Roberts tur. Han stilte i retten for første gang etter å ha opplevd sitt livs verste mareritt der for snart fem år siden. Grunnen til at han kom var å vise sin støtte til varslerne og bieffekten av det var at han overvant sine egne demoner. Han kunne se rådmannen og resten å gjengen i øynene og gå derfra med rett rygg i trygg forvisning om at de ikke lenger kunne skade ham.

I dag fortsetter det med nye vitnemål gjennom hele dagen og jeg fortsetter å notere ned alt som blir sagt. Når dagen i retten er over er vi fire damer som skal feire solsnu en årlig tradisjon som gir glede og overskudd. Ha en flott dag folkens❤️

2 kommentarer om “Årets mørkeste dag, i dag snur sola. Klar for fjerde dag i retten.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s