Klar for dag 3 i retten.

I går begynte dagen med parts og vitneforklaringer og det var sterk kost. Alle måtte i tur og orden forklare seg om denne fryktkulturen. På direkte spørsmål svarte alle at de kjente til den om de var berørt av den direkte eller ikke. Det ble snakket om en flertallskultur med toppledelsen i spissen for dette var jo er hierarki må vite. Det ble også snakket om vi og de andre, altså om blokkdelinger på jobben. Flertallet innrettet seg etter toppledelsen og stilte få eller ingen spørsmål med avgjørelser og prosesser. Det skulle ikke stilles mange kritiske spørsmål før du fikk høre muntlig at nå var du gått over på den andre siden og da startet mobbingen og utfrysningen. Vi fikk grelle eksempler på hvordan dette foregikk.

Det er jo det samme som skjer i den politiske ledelse. Der har vi også en flertallskultur og der stilles det også få kritiske spørsmål over de beslutninger som tas og de som stiller kritiske spørsmål risikerer å bli utsatt for den reneste heksejakt. Kommunestyret skulle hatt møteplikt i retten denne uken så de fikk sett hva flertallet har vedtatt seg bort i fra, det er politikerne som sitter med arbeidsgiveransvaret. Dette påpekte også en av varslerne i går at da hun varslet til formannskapet var hun sikker på at politikerne skulle sette en stopper for det som skjedde og at hun hadde tillit til det. Det skulle vise seg ikke å holde vann derfor satt de der i dag. For dette ville bare komme til å fortsette og fortsette til noen satte en stopper for det og som tillitsvalgt mente hun at hun ikke bare kunne slutte i jobben eller tie det i hjel. Da var det eneste alternativet å si i fra og da ble det i retten siden våre politikere ikke ville høre og ta innover seg hva som skjedde på rådhuset.

Dette er en spesiell oppkjøring før jul for alle som befinner seg i rettsal 1 på tinghuset i K-byen. Slik jeg opplever det er dette det mest spennende stedet å befinne seg denne uken for det er meget mulig at det her blir skrevet rettshistorie i løpet av uken. Selv sitter jeg rett bak journalistene og vitneboksen ved siden av kommunestyrets representant og jeg merker godt at han synes dette er svært ubehagelig, men det er ikke han som får min sympati denne uken. Han har sammen med flertallet vedtatt seg bort fra sitt ansvar i saken. Etter at varslerne hadde avgitt sine partsforklaringer kunne jeg ikke dy meg og sa til ham at dette her det er stygt😡Han sa meg ikke i mot.

Dette er en sak som angår hele mobbenorge. Dette er ikke en sak mot Søgne kommune, men en kamp mot mobbing. 60 000 barn utsettes for mobbing i skolene og i arbeidslivet opererer man med tall mellom 100000 og 200000 det avhenger av hvilke kilder man bruker. Dette er et stort samfunnsproblem som vi må få bukt med og derfor er denne saken veldig viktig. Denne saken kan bli viktig for hele landet og vinner varslerne frem vil Søgne kommune markere seg på kartet når det handler om mobbing og ukultur.

Etter en lang dag i retten var det deilig å innta et bedre tapasmåltid med mannen min på en av våre favorittsteder i byen. Vi hadde ikke bestilt bord, men de hadde et ledig bord frem til klokka sju og det passet oss perfekt.

Dette er fra dag to i retten i Roberts sak. I god tid før rettssaken gjorde advokat Kjærvik det klinkende klart at det var jeg som skulle være stjernevitne i saken. Jeg kjente jeg ble helt kald og forsto at dette ville bli mitt livs viktigste eksamen og at de 36 eksamenene jeg hadde hatt fra 2003-2009 ville fremstå som rene barnematen i forhold til dette. Kjærvik beroliget meg med at dette kom til å gå bra for det var da ingenting i veien med talegavene mine eller hukommelsen min som mannen i mitt liv så hyggelig påpekte. Neida men jeg kjente på ansvaret og på prestasjonsangsten for her måtte ingenting gå galt. Det handlet om min sønn, en av de mest dyrebare, og om resten av hans liv. Det sto og falt på meg.

Da dagen og timen opprant var jeg klinkende klar. Kjærvik sa før jeg gikk inn at nå glemmer du all din mobbekompetanse og alle dine kunnskaper om jussen. Nå skal du bare være mamma og fortelle din historie og snakke fritt. Glemmer du noe skal jeg stille spørsmål så du får det med. I løpet av min fortelling fikk jeg bare et par spørsmål fra Kjærvik og syntes det var merkelig. Kommuneadvokaten stilte meg to spørsmål som jeg besvarte på en måte som slett ikke ble fordelaktig for kommunen så hun lot det bli med det. Etterpå fikk jeg vite at ingen hadde fått så få spørsmål fra kommuneadvokaten som meg. Dommeren stilte så et par svært relevante spørsmål som gjorde meg trygg på at han visste hva han holdt på med tross sin unge alder( 28 år). Så var det hele over på langt under tiden jeg hadde fått tildelt. Etterpå var jeg helt tom og tenkte på alt jeg ikke hadde sagt.

Det var pause etter min forklaring og mine to eldste sønner hev seg ut døra og med tomlene i været sa de til sin far: mamma ruler👍Kjærvik kom ut til min mann og sa: Ann Kristin har sagt alt, du skal bare fylle ut litt her og der og da ja kom ut i gangen ga han meg en high five. Og så var det pappas tur.

Min vanligvis så rolige ektemann kom inn i salen med bestemte skritt og virket nesten sint, svært autoritær og bestemt og da minnet han meg et øyeblikk om min avdøde svigerfar som hadde følelsene litt mer utenpå kroppen enn sønnen. Han gjorde en strålende innsats i vitneboksen og fra da kunne hele familien være inne i rettsalen samlet for å få med seg resten. Resten av våre vitner forklarte seg samme dag og i media kunne vi lese at det var en dårlig dag for kommunen.

Det blir en spennende dag i dag for i dag skal både rådmannen og ordføreren forklare seg. Ordføreren skal vitne for varslerne og mot mobbing. Hun setter her et eksempel for hele mobbenorge og viser med sitt eksempel at nulltoleranse for henne ikke bare er et honnørord, men en leveregel å rette seg etter. Måtte flere ledere følge hennes eksempel.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s