Klar for dag to i retten.

Dette var avisoverskriften etter at dag en av Lilandssaken var over tirsdag 5 februar 2013. Dette er også det kommunen sier i varslersaken. De var jo så på tilbudssiden, varslerne fikk jo tilbud om psykolog opp til flere ganger, men takket nei. Jeg skal når denne uken er over komme med en oppsummering og refleksjon på det jeg har opplevd denne uken enn så lenge vil jeg nøye meg med å si at jeg er fornøyd med den strategien kommunen har lagt seg på så langt.

Gårsdagen ble stort sett som ventet i retten. Jeg hadde ventet litt mer krutt fra kommunen enn det som kom. Vi kjente imidlertid veldig godt på følelsen av å være tilbake i retten, det gjaldt både for mor og far Liland. Vi kjente det i magen, det er som en murrende kvalme som ikke vil gi seg. Det ble imidlertid bedre utover dagen. Per Svein var der til vi hadde spist lunsj og så gikk han. Det var ikke noe problem å bli der etter han var gått så det går seg til i løpet av uken.

Varslersaken går over fem dager, mens Lilandssaken gikk over tre. I denne saken kom vi oss bare gjennom innledningsforedragene på dag en. I Roberst sak fikk vi også partsforklaringene på dag en. Advokat Kjærvik og Robert avtalte at om spørsmålene ble for vanskelig skulle han bare si at dette svarer mamma og pappa på i morgen. Han skulle konsentrere seg om å fortelle sin historie og så skulle vi foreldre ta alt det som gjaldt i forhold til skole, kommune og hjelpeapparat. Og det skulle vise seg å bli en del, men det var helt greit.

Dag 2 i Lilandssaken startet med at de to sakkyndige skulle forklare seg. Jeg skulle egentlig vitne før lunsj, men de brukte så mye tid at jeg ikke kom i boksen før etter lunsj. Jeg skal fortelle mer om hvordan den opplevelsen var i morgen. I dagens rettsak starter vi med at partene forklarer seg før det fortsetter med vitner etter det. Jeg tror at det er nå det vil forandre seg slik det gjorde i vår sak. Dag 2 snudde alt og ble en dårlig dag for kommunen slik pressen skrev i vår sak.

Dette var vår påstand som viste seg å være helt riktig etterhvert som vitnene fikk forklart seg. Vi kommer nok til å oppleve en del av det samme i dag og jeg stålsetter meg for å høre om alt det forferdelige varslerne har opplevd og kommunens bortforklaring og bagatellisering av deres opplevelser i dag. Etter å ha fulgt utallige rettsaker fra sidelinjen og selv ha opplevd dette på kroppen begynner jeg å kjenne mønsteret.

Vi var veldig spent på hva kommunen hadde å komme med for de gikk høyt ut og sa de hadde gjort alt. Alt viste seg å være tilnærmet ingenting og det lille de hadde gjort hadde gjort ting verre. De som er interessert kan lese dommen, den er tydeligi sin tale.

Jeg var gjennomtrøtt i går og sovnet raskt, men rettsaken og egne erfaringer har fulgt meg inn i drømmenes verden og jeg våknet altfor tidlig i dag og. Jeg skal ikke klage for det er varslerne som må bære den tyngste børa gjenom denne helvetesuka. De har opplevd det samme som oss at altfor mange tåler så inderlig vel den urett som ikke rammer dem selv. Jeg håper denne dagen vil få noen og enhver til å våkne. Enn så lenge :Stay tuned.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s