Klar, ferdig,gå👍

I dag begynner rettssaken mot Søgne kommune , eller varslersaken som den også kalles på folkemunne. Jeg skal blogge om mine opplevelser fra retten hele uken. Det blir mye presse og mange journalister som kommer til å være til stede for å dekke det som skjer. Min dekning kommer til å være annerledes for den kommer til å handle om hvordan jeg opplever å være der. Det kommer til å bli en tøff uke på mange måter. Det blir tøft å høre hva mennesker har blitt utsatt for på sine arbeidsplasser, det blir godt å se og høre at de endelig får en mulighet til å fortelle om sine opplevelser og det blir tøft å høre kommunens vitner forsøke å bortforklare og bagatellisere deres opplevelser. Dette vet jeg kommer fordi jeg selv har opplevd det på kroppen, men også fordi jeg har fulgt andre mennesker tett når de har kjørt lignende saker i retten.

Dette avisutklippet er fra vår første dag i retten i februar 2013. Bildet av team Liland og Sønn ble tatt i det vi ankom Tingretten første dag. Jeg vet at jeg denne uken også vil komme til å møte mine egne demoner og oppleve flashback fra egen sak mens jeg følger varslersaken denne uken. Jeg har kjent det i magen siden fredag, det begynte med en liten murring i magen før hjernen min spilte av en film med ulike bilder med mye følelser involvert.

Jeg husker godt den første dagen som team Liland måtte følge på Ipod fra gangen. Mens sønnen satt inne og fortalte om sitt livs verste mareritt var vi henvist til gangen og kunne bare være der for ham i pausene. Det var et mareritt, jeg trasket frem og tilbake i gangen. Per Svein holdt på å tørne av smellene støvlettene lagde, men det var ingen vei utenom. Heldigvis hadde Robert støtte i salen, først og fremst fra advokat Kjærvik som sørget for at lua kom av til rett tid og brukte sin rolige, tørre humor på en måte som gjorde at Robert var nødt til å smile midt oppe i det hele. Inne i salen satt hans to brødre, Asbjørn Olaussen og Kirsten Rypestøl og de ga ham støtte og styrke til å komme gjennom dagen. Rett før dørene ble åpnet sa kommunens representant til kommuneadvokaten: Da var det oss to mot resten av røkla. Før de gikk gjennom de åpne dørene inn i retten. Som kokk og sosionom med en master i starsvitenskap og ledelse visste jeg at den slags oppførsel ikke var etter boka, men hersketeknikker er et utbredt verktøy for å holde folk nede i slike prosesser. Selv blir jeg ekstra motivert av sånne opplevelser så jeg forbannet meg på at røkla skulle ta denne seieren i havn😉

Familen Liland støtter varslerne derfor kommer jeg til å sitte i salen hele uken for å vise støtte fordi jeg vet at det trengs. Mest sannsynlig kommer hele familien innom i løpet av uken. Saken går i den største salen slik straffesaken mot to av de som sto i ledelsen for mobbingen av Robert også gikk i mars 2005. Robert og jeg var begge innom vitneboksen og avla våre vitnemål på tro og ære. Begge de unge mennene ble dømt til betingede fengselsstraffer og bøter. De som er interesert kan lese hele historien i boken min : Alle mot en. Jeg våkna i firetiden og sto opp klokka fem i dag, da gikk det ikke lenger. Nå har jeg jorda meg med å lese italienske gloser og en kopp te med timianhonning fra sommerferien på Rhodos.

Nå hører jeg gemalen er i ferd med å stå opp. Han blir med inn i dag. Tove MacLeod blir med resten av uken. Hun skulle vært der i dag også, men på grunn av at hun lekte fjellgeit på svabergene i Helleviga for to uker siden blir det utsatt til i morgen.Hennes søndagsutflukt førte til to brudd i armen og gips og nå må hun inn å ta nye bilder og få på ny gips i dag, men hun er med i ånden. I går fikk jeg en pakke som ga meg enda mer motivasjon for uken som kommer. Se bildet under. Dere hører fra meg i retten👍

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s