Jeg støtter varslerne i Søgne.

Da vi forberedte rettsaken mot Søgne kommune i 2012 fikk jeg de første meldingene om det som foregikk på rådhuset og at dette handlet om mobbing. Meldingene kom fra flere hold, fra politikere, ansatte og privatpersoner. De som sto for mobbingen ble også navngitt og alle som meldte i fra kom med de samme navnene. Senere har det kommet flere og flere meldinger for hvert år fra stadig nye personer. Og meldingene har vært sammenfallende og troverdige alle som en.

Siden har årene gått og politikerne har vedtatt seg bort fra lovpålagte oppgaver og gjort lite eller ingenting for å stanse det som skjer. Neste uke er satt av til arbeidsrettsaken mot kommunen og endelig skal varslernes historie bli hørt. Det er på høy tid. Min famile og jeg har støttet varserne hele veien og hadde det ikke vært for media som har tatt oppgaven som den fjerde statsmakt på alvor hadde nok dette fått fortsette inn i evigheten. Det forundrer meg ikke om noen av disse gravejournalistene får en pris eller to for sitt arbeid en vakker dag.

Det koster å støtte varslere og det koster å skrive om det som foregår, men heldigvis er vi mange som ikke lar oss stoppe. Det koster enda mer å varsle om mobbing for da våkner ikke bare motstanden hos de som har ansvaret for å stanse det som pågår, men bygdedyret våkner også til liv og viser ingen nåde. Heldigvis finnes det modige mennesker som likevel tør å varsle og stå i dritten og som tør å ta kampen opp mot Goliat å kjøre rettsaker mot det offentlige. Dette vil på sikt skape et bedre samfunn for oss alle.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s