Mamma Liland blogger!!

Etter mange oppfordringer fra mannen i mitt liv og fra gode venner lanserer jeg nå min første blogg. Dette blir ingen rosa blogg, her finner du ikke motetips, sminketips eller interiørtips for det er ikke min gate. For drøye14 år siden skjedde det noe som forandret min familie og mitt liv for alltid. Vår mellomste sønn og bror, Robert, ble i to år utsatt for massiv mobbing på en ungdomsskole i Søgne.

Dette skulle i ettertid føre med seg store senskader for Robert, senskader som rammet hele familien. I 2013 gikk vi til erstatningssøksmål mot Søgne kommune fordi vi mente de ikke hadde gjort nok for å stanse mobbingen av Robert. Vi vant!!! Etter rettsaken satt jeg meg ned for å skrive det som skulle bli boken: Alle mot en. Det er en todelt bok hvor del en handler om historien, sett fra min side helt frem til dommen blir rettskraftig. Del to av boken er en selvhjelpsbok for foreldre om hvordan de kan hjelpe sine barn når de opplever mobbing. Boken ble gitt ut på Cappelen Damm september 2014.

I november 2014 var jeg med og startet Odinstiftelsen og satt som nestleder der til 31.desember 2015. I februar 2016 startet jeg sammen med andre likesinnede Foreldrenettverk mot mobbing(FMM) som er og blir mitt hjertebarn. Det er et landsomfattende nettverk med foreldre til barn som har vært mobbeutsatt, mobbeutsatte og mennesker som står i nær relasjon til mobbeutsatte, eller personer som er opptatt av saken. Nettverket jobber direkte opp mot myndighetene for å få dem til å iverksette de nødvendige tiltak som skal til for å stanse denne formen for offentlig omsorgssvikt. Jeg satt som leder i FMM ut mai 2017, da syntes jeg det var på tide å gi fra seg stafettpinnen etter 14 år i direkte krig mot mobbing. Det betyr ikke at engasjementet er dødt, jeg er og blir et aktivt medlem. Det betyr bare at alt ikke står og faller på meg, men at vi nå er mange som drar lasset i sammen.

I løpet av kort tid har nettverket posisjonert seg som en viktig aktør i antimobbearbeidet. De som ønsker kan legge seg til nettverkets facebook-gruppe. Vi har også en egen internettside med opplysninger om hva vi holder på med. Du finner oss på http://www.fmmnorge.com

Jeg har i høst startet på en toårig traumeutdanning med tanke på at jeg på sikt vil jobbe med mennesker som har senskader etter mobbing. De får lite eller ingen hjelp av hjelpeapparatet i dag, det viser også forskning. Det kommer også til å bli flere bøker fra meg i tiden fremover, nå som jeg har fått ryddet litt i timeplanen min. Det hjelper også at familien begynner å få orden på alt kaoset senskadene forårsaket og at vi nå er på vei til å bli en velfungerende familie igjen.

Denne bloggen kommer til å handle om varsling om mobbing, mobbing, senskader, rettslige prosesser og barns rettssikkerhet. Det kommer nok også noen innlegg om bøker og bokanbefalinger, om fargerike kjoler, kjolekraft og kjolelykke, kampen for det gode liv og livet for øvrig. Dette vil jeg komme mer tilbake til siden når jeg har funnet ut hvordan dette blogguniverset fungerer. Så gjenstår det bare å si god fornøyelse til de som leser og vil følge bloggen 🙂

 

 

8 kommentarer om “Mamma Liland blogger!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s